19 aprilie 2024

Stadionul Central al Mangaliei ar putea deveni gradină botanică

DSC_6060Administraţia publică locală intenţionează ca, după modelul altor oraşe din România, să creeze un “centru istoric” al urbei. Acesta ar urma să fie cuprins în arealul dintre ruinele vechii Cetăţi Callatis, Aleea Teilor, Portul Turistic, Piaţa Republicii şi sensul giratoriu.

Printre modificările ce vor fi aduse acestui perimetru în care s-ar amenaja centrul istoric al Mangaliei, se numără schimbarea înfăţişării sensului giratoriu, dar şi deschiderea, spre vizitare, a celor trei monumente istorice de importanţă naţională şi universală, puse în valoare la finalul Proiectului “Callatis – istorie la malul mării”. Aleea Teilor, modernizată şi îmbunătăţită din fonduri europene, ar fi o altă atracţie a centrului oraşului. În fine, tot în viitorul centru istoric s-ar mai afla prevăzută şi o grădină botanică. Aceasta ar urma să fie amenajată pe actualul spaţiu al Stadionului Central, căruia i-ar fi găsită o altă locaţie. Potrivit edilului local, Cristian Radu, în urma unei consultări a populaţiei, stadionul ar putea face loc unei grădini botanice, mult mai atractivă în centrul urbei.

“Numai după o dezbatere publică, pe care intenţionăm să o organizăm în rândul cetăţenilor Mangaliei, Stadionul Central ar putea fi transferat în altă locaţie. Am luat în calcul amenajarea unei baze sportive, de nivel european, la Liceul Ion Bănescu sauc în zona viitorului Parc Evergreen, în preajma stadionului de rugby. Deocamdată, experţii noştri caută cea mai bună variantă pentru acest proiect, ce urmează să fie realizat tot din fonduri europene“, ne-a declarat Cristian Radu, primarul Mangaliei.

 

5 thoughts on “Stadionul Central al Mangaliei ar putea deveni gradină botanică

  1. Alta gogoasa… noi, impreuna cu „specialistii” …???!!!
    Gradina botanicqa pe o supraf. de 0.6 ha ??
    Mai bine puneti niste WC-uri ecologice ca cele de pe aleea din parcul de la balnear, parc din pacate fara nume (sau poate are ?), la intrare nu se vede nimic.
    Toaletele (daca puneti mai multe, 70-80-100) ar fi mana Dumnezeiasca de odorizare pt intraga zona.
    Specialistii ce zic ???

  2. Nu mai apuca. La anul vin eu la putere cu pesedeul si o sa fac un Mall de toata frumusetea, ca asa am facut si la Constanta. Asa o sa fie bine si pentru investitor , si pentru pitipoance si papagali ca nu se mai duc la Doraly sau Maritimo , si … pentru mine bineinteles si implicit pentru partid.

  3. Auzi la ei vor sa faca baza sportiva dupa standarde europene :))))) plang razand.Pai bai zdre..lor ce sunteti voi nu sunteti in stare sa tineti o echipa de fotbal de juniori ,nu mai zic de una macar in liga a 6 a si voi vreti sa faceti baza sportiva de nivel european .Regret enorm ca v am votat si am influentat atat famila ,neamul cat si alti prieteni si cunoscuti sa va voteze .La anul am sa va dau la puie si am sa ma zbat sa adun cat mai multe voturi impotriva voastra .Zdre..te ce sunteti va doresc o viata nefericita si plina de ghinioane ca va ganditi numai la bunastarea voastra .

  4. Ce aveti domnilor cu edilul si gasca lui de consilieri, nu ati vazut ce lucrari de arta au realizat impreuna cu specialistii si arhitectii din dotare ?
    O mizerie de lucrare in sens, unde chiar nu mai vor sa termine (probabil, constructorul, e platit cu ziua), 3 cercuri de c..cat in intersectia de la Saturn (niste tinichele déjà ruginite), si…in aproape 4 ani, cam atat.
    Acum s-au apucat sa rame cu un utilaj, pe la ANL-uri, la fel, lucrare de nivel European.
    Si uite-asa…..se duc banii comunitatii pe apa sambetei.

  5. Piticu vrea sa dea un tun imobiliar înainte să i se termine mandatul. Unde face el alt stadion în preajma celui de rugbi că nu mai există teren liber în zonă. Totul este privat. Vinde gogoși celor pe care îi consideră prea proști să se prindă, dar proștii s-au trezit, iar la alegeri o să-și ia multă MU…..E.

Comments are closed.