29 martie 2024

Întâlnire cu scântei între administraţie şi sportivii din Mangalia

IMG_3033Întâlnire cu scântei aseară, între administraţia publică locală şi o parte a cluburilor sportive din Mangalia. În urma mai multor solicitări venite din partea părinţilor micilor sportivi din localitate, edilul Cristian Radu i-a invitat pe aceştia la o discuţie pe marginea problemelor cu care se confruntă cluburile din localitate. Printre neajunsurile menţionate de către părinţi şi antrenori, se numără slaba finanţare a cluburilor, puţinele baze sportive din oraş, unde copiii pot practica sporturile la care sunt înscrişi, dar şi greutăţile întâmpinate în ceea ce priveşte transportul la diversele competiţii.

În privinţa sălilor şi bazelor sportive, edilul Cristian Radu a declarat că susţine, în continuare, trecerea acestora din administrarea şcolilor în cea a primăriei: “De un an şi jumătate încercăm adoptarea unui regulament a sălilor şi bazelor sportive din Mangalia. Acestea trebuie să treacă în administrarea unui departament al primăriei, întrucât, şi la ora actuală, directorii instituţiilor de învăţământ utilizează aceste sali pentru activităţi sportive ale unor grupuri de adulţi, care nu au nicio legătură cu şcoala, până în ore târzii din noapte. La prima şedinţă a Consiliului Local voi supune votului consilierilor, dn nou, acest regulament”, a declarat Cristian Radu.

Replica a venit din partea consilierului local Paul Foleanu, aflat în sală. Acesta a declarat că grupul politic din care face parte nu va vota acest regulament, întrucât consideră că nu este oportună trecerea sălilor de sport în administrarea ADPP: “În sălile de sport au acces elevii, gratuit, în timpul orelor de curs. În afara programului şcolar, sălile pot fi închiriate contra unei taxe de 100 de lei/oră. Consider că ADPP nu poate să se mai ocupe şi de acest săli, deci este o soluţie proastă trecerea lor la acest serviciu. O rezolvare ar fi un proiect de hotărâre prin care, toţi copiii sub 18 ani, înscrişi în cluburi sportive să aibă acces gratuit în sălile de sport, după un program bine stabilit de directorii unităţilor de învăţământ”.

Tot în cadrul întâlnirii părinţii micilor sportivi au solicitat susţinerea cluburilor de către primărie, dar şi gratuitatea transportului către competiţiile organizate în alte localităţi. În ceea ce priveşte prima solicitare, edilul Radu spune că, la ora actuală, extrem de puţine oraşe din România mai susţin, din banul public, cluburile sportive: “Nu pot semna nimic ilegal. Cine îşi asumă un astfel de proiect îl invit să semneze în locul meu. În ţara noastră nu mai există sporturi susţinute de primării. Pe mine mă interesează să fac lucrurile legal, chiar dacă unul sau altul aruncă munca noastră în derizoriu”, a declarat primarul Mangaliei.

În ceea ce priveşte transportul sportivilor, edilul a declarat că două din cele trei microbuze primite de la Guvern vor fi utilizate în acest scop, cel de al treilea urmând să fie atribuit Liceului “Ion Bănescu”.

4 thoughts on “Întâlnire cu scântei între administraţie şi sportivii din Mangalia

  1. Sa plece acest mincinos ordinar din orasul nostru. Sa se ducă la Constanta împreuna cu Romulus si frății Angelescu si sa nu mai auzim de ei!

  2. Ca sa vezi. Sa se plimbe puradeii lor pe banii nostri . Microbuzele sunt sa se duca amarastenii la scoala , aia care stau la mama dracu si fac 7 km pe jos la scoala. Sa fie clar , vom vota un primar cu urmatoarele lozinci :
    MANGALIA FARA MILOGI !
    CARTE NU FOTBAL !
    BANI PENTRU PROFESORUL VLADUT NU PENTRU BOSCHETARUL CHIOVEANU !
    ( adica pentru cel ce invata elevii sa ajunga departe nu pentru cel ce invata puscariasul Manix Padure sa boxeze victimele talharite !

    1. Manix Padure? asa i se spune? hai ca m-ai facut sa rad ! Bravo Garide!
      De unde si pana unde? Stii cumva si de ce i se spune asa lui Chioveanu? Ca e prima data cand aud porecla asta! Mai stii si altele pentru alti „oameni din sport” ?

  3. Un mincinos, un nenorocit de primar care a reusit sa duca in eroare un oras intreg dupa ce l-a votat…Bai nebunule de primar vezi ca majoritatea oraselor din tara sustin sportul cu bani alocati de la primarie ( vezi echipa de handbal fanion a Romaniei acum CSM Bucuresti are 1 milion de euro de la primarie chiar daca e Oprescu la puscarie, Craiova finanteaza echipa de fotbal si construieste stadion nou nu ca tine care vrei sa-l darami, Baia Mare finanteaza de la bugetul local echipa de rugby care este in fiecare an pe locurile 1-2 in campionat,,,si multe alte exemple ) dar de unde dracu sa stii tu, un nebun de primar care nu stii altceva sa spui decat ca facem totul legal dar tu faci cate o ilegalitate in fiecare zi…cu siguranta vei pleca la anul dupa alegeri din orasul asta si mare e minunea daca nu o vei face si batut

Comments are closed.