28 martie 2024

Aproximativ 600 pachete de ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă doi cetăţeni turci şi un cetăţean român, care intenţionau să introducă ilegal în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 590 de pachete cu ţigarete netimbrate, fără documente justificative.

În data de 20.10.2015, în jurul orei 09.30, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţenii turci, T.F. şi N.Y.C., în vârstă de 56 de ani, care călătoreau cu un autocar marca Mercedes înmatriculat în Turcia.

În urma controlului amănunţit efectuat în baza analizei de risc, au fost descoperite, ascunse în două compartimente ale autocarului (sub treapta scării de urcare şi lângă motor), 490 de pachete cu ţigarete marca M/M slims netimbrate.

Cei doi bărbaţi, angajaţi ca şoferi ai unei firme ce efectuează curse de autocar între Turcia şi România nu au putut prezenta documente justificative pentru cantitatea de ţigarete depistată. Astfel, ţigaretele, în valoare de 7.350 lei, au fost ridicate în vederea confiscării conform procedurilor legale.

În aceeşi zi, în acelaşi punct de trecere a frontierei, a fost depistată I.G., de 38 de ani, domiciliată în Constanţa, care avea ascunse în bagajele personale 100 de pachete cu ţigarete marca M/M netimbrate, în valoare de 1.000 lei.

Persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale pentru ţigarete şi a declarat că le-a achiziţionat din Turcia cu scopul comercializării în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 590 de pachete cu ţigarete, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.