25 aprilie 2024

Sportivul Ionuţ Vulpe, campionul României şi, implicit, al Mangaliei la box

diplomaDe cele mai multe ori, elevii şi sportivii cu posibilităţi materiale reduse obţin şi cele mai bune rezultate, punându-i în umbră pe colegii pentru care banii nu sunt o problemă. Este şi cazul sportivului Ionuţ Vulpe din Mangalia care, de 7 ani, de când practică boxul, a adunat un număr impresionant de titluri.

În urmă cu puţin timp, mai exact, duminică 18 octombrie, şi-a adjudecat un nou titlu de campion naţional la finala Campionatului Naţional de Box – juniori, desfăşurat la Călăraşi. Meritul pentru acest succes aparţine, deopotrivă, tânărului în vârstă de 17 ani, dar şi celui care îl pregăteşte, respectiv antrenorului Nicu Chioveanu o legendă a boxului autohton.

Reuşita este cu atât mai notabilă, cu cât la campionat au participat 100 de sportivi din întreaga ţară, Ionuţ reuşind să domine categoria I, 49 de kg, la care a evoluat.

Antrenorul Asociaţiei Sportive Box Club Municipal Callatis Mangalia, Nicu Chioveanu ne-a declarat că astăzi, 21 octombrie, Ionuţ, component al lotului naţional de tineret, a plecat pentru a se pregăti în vederea participării la Turneul de box de la Timiş. La această competiţie, Ionuţ va lupta alături de pugilişti din Serbia, Croaţia, Ucraina şi alte ţări. „Această participare este foarte importantă pentru sportivul nostru, întrucât se va putea prezenta într-o formă foarte bună la viitoarea competiţie importantă şi anume Campionatul European de Box ce va avea loc peste o lună în Polonia”, a spus Nicu Chioveanu.ionut vulpe

Întrebat cine susţine clubul şi mai ales pe sportivi, antrenorul din Mangalia a precizat faptul că nici vechiul club, ce a funcţionat mai bine de 15 ani, şi nici actuala asociaţie, înfiinţată în urmă cu 3 luni, nu au fost ajutate financiar decât de sponsori şi oameni generoşi. „Pentru competiţii, de exemplu, cerşim bani pentru transport, cazare, şi echipamentele pentru campionate necesare sportivilor. Nu te poţi prezenta cu hainele cu care te antrenezi. Pe Ionuţ, doar din astfel de sponsorizări îl putem trimite la întrecerile importante la care se şi impune. Cu toate acestea, obţinem rezultate pe care unele cluburi sportive cu pretenţii nu le ating”, a mai precizat antrenorul de box.

Nicu Chioveanu pregăteşte pugilişti de o viaţă, mai precis de 40 de ani. Toată această perioadă i-a adus şi neplăceri, dar şi multe realizări, în total obţinându-se peste 60 de medalii, şi 15 titluri de campioni naţionali. Mai amintim faptul că sportivii se antrenează într-o sală situată în spatele Colegiului Economic Mangalia.

1 thought on “Sportivul Ionuţ Vulpe, campionul României şi, implicit, al Mangaliei la box

  1. Felicitări lui Ionut si maestrului Chioveanu!
    Rusine Radu Cristian, nu ati ajutat cu nimic acest campion!

Comments are closed.