28 martie 2024

Elevii de la Liceul Teoretic ”Callatis” au fost în vizită de studiu în Turcia

IzmirÎn perioada 11-16 octombrie 2015, un grup format din 18 elevi şi profesorii Lakme Tudor, Vianora Avădănei și Teodor Crăciunescu, de la Liceul Teoretic ”Callatis” Mangalia au efectuat o vizită de studiu partenerilor lor de la Liceul ”Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi”, din Izmir, Turcia. Vizita a fost prilejuită de participarea celor două licee la proiectul eTwinning ”Student Life”, inițiat de profesor Vianora Avădănei de la Liceul Teoretic ”Callatis”.

Potrivit coordonatoarei acestui parteneriat, prof. Vianora Avădanei, “proiectul își propune promovarea valorilor culturale, a tradiţiilor şi obiceiurilor din țările partenere, oferă ocazia elevilor să se cunoască și să lege prietenii. Timp de o săptămână, elevii români, găzduiți de familiile din Turcia, au avut ocazia să cunoască o parte din valorile tradiționale ale familiei, să participe la cursuri și să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare. O dată ajunşi acasă, elevii vor încărca materiale pe platforma eTwinning și vor lucra împreună la o revistă. Activitățile derulate în comun de către elevii ambelor licee au demonstrat aceleași preocupări ale tinerilor de pretutindeni. Elevii au prezentat dansuri folclorice din cele două țări, au cântat, au participat la jocuri sportive și au vizitat obiective istorice. Reușita proiectului constă și în aceea că parteneriatul dintre cele două școli va continua și anul viitor”.

Această vizită de studiu continuă o tradiție a Liceului Teoretic ”Callatis”, care se află la al șaselea proiect de acest gen.