28 martie 2024

27 de morţi şi peste 150 de răniţi la Clubul „Colectiv“ din Capitală

colectiv27 de persoane şi-au pierdut viaţa, azi noapte, într-un incendiu izbucnit în Clubul „Colectiv“ din Capitală, majoritatea neavând acte asupra lor, în timp ce răniţi sunt peste 162. La nivelul MAI a fost activat codul roşu pentru situatii de urgenţă. În jurul orei 22:26, la clubul „Colectiv“ s-a produs un incendiu în timpul unui concert la care participau 300-500 de oameni. În jurul orei 00:15, s-a finalizat evacuarea, incendiul a fost lichidat la 00:43.

Primăria Municipiului Bucureşti va asigura locurile de veci şi va suporta cheltuielile de înmormântare pentru victimele incendiului de la Clubul „Colectiv”. Prin dispoziţia Primarului General se asigură, la solicitarea familiilor victimelor accidentului, locuri de veci gratuite şi se suportă cheltuielile de înmormantare.

Guvernul a decretat, sâmbătă, trei zile de doliu naţional, în cadrul unei şedinţe extraordinare convocată de premierul Victor Ponta în urma tragediei petrecute vineri seară. Astfel, Guvernul a decis printr-o Hotărare ca zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie 2015 să fie declarate zile de doliu naţional pe teritoriul României, cu aplicarea dispoziţiilor legale în materie.