20 aprilie 2024

Hrană 100% bio pentru copiii de la Creşă

Cei 50 de micuţi care frecventează Creşa din Mangalia pot s2pune că sunt printre puţinii copii din oraş care au parte de un tratament special: aceştia primesc, zilnic, hrană 100% “bio”, începând cu mâncarea gătită şi terminând cu pâinea, laptele şi chiar şi apa îmbuteliată! Decizia a fost luată de actualul director al Serviciului de Asistenţă Socială în urma unei decizii a Guvernului, prin care alocaţia de hrană pentru aceşti copii era majorată la 12 lei.

Astfel, ne spune Claudiu Stamate, directorul Serviciului de Asistenţă Socială, s-a reuşit ca aproape toată hrana pentru copiii de la Creşă să fie “bio”: “La finele anului trecut, o dată cu decizia 904 a Guvernului României de a actualiza costul alocaţiei zilnice pentru copiii ce frecventează instituţiile de zi publice am decis că această sumă trebuie să se reflecte în calitatea hranei pentru aceşti micuţi. Am luat decizia ca toate produsele pe care le oferim copiilor să fie bio, începând cu lactatele – lapte, unt, iaurt, dar şi carnea, care este numai de curcan, cea mai bună calitativ şi nutritive pentru cei mici”, a declarat, pentru “Ediţia de Sud“, Claudiu Stamate.

Acesta mai spune că, orice părinte care doreşte să se convingă de calitatea produselor, dar şi de grija pentru cei mici a cadrelor angajate, o poate face fără nicio problemă. “Părinţii trebuie să aibă siguranţa că, atunci când ne încredinţează copilul, la sfârşitul zilei îl pot lua acasă cu siguranţa că acesta a beneficiat de acelaşi tratament şi îngrijire ca în sânul familiei“, mai spune directorul Serviciului de Asistenţă Socială.1

Creşa, ce are o capacitate de 50 de locuri, a beneficiat şi de o serie de îmbunătăţiri ale infrastructurii, dintre care reabilitarea acoperişului şi separarea zonei de acces a părinţilor de restul instituţiei sunt printre cele mai importante. Tot aici au mai fost achiziţionate două frigidere – unul pentru medicamente şi o combină frigorifică pentru bucătărie, alături de patru aparate de aer condiţionat. Bucătăria a fost dotată cu toate ustensilele profesioniste necesare preparării hranei în condiţii optime. În prezent, la Creşă se lucrează la reabilitatea instalaţiei electrice.

Instituţia are trei grupe de creşă şi o grupă mică.