19 aprilie 2024

Căminul „Pescăruș”, branşat la sistemul de termoficare

Consiliul Local Mangalia a votat, vineri, în cadrul unei şedinţe ordinare, proiectul privind decontarea navetei cadrelor didactice  și a personalului didactic auxiliar cu domiciliul în altă localitate decât cea în care își desfășoară activitatea educațională, pentru anul școlar 2015-2016.

Astfel, potrivit proiectului aprobat de aleşii locali, cadrele didactice vor putea opta fie pentru decontarea contravalorii călătoriei pe mijloacele de transport în comun, fie pentru cea a combustibilului utilizat pentru navetă cu autoturismul personal.

Un alt proiect aprobat de consilieri este cel referitor la branșarea imobilului „Pescăruș” la sistemul centralizat de termoficare al Municipiului Mangalia. „Blocul Pescăruș”, aflat pe strada Negru Vodă, este format din 100 de apartamente, care se încălzesc, la ora actuală, cu aparate electrice sau sobe cu lemne ori combustibil lichid. Pe lângă costurile foarte mari pentru asigurarea căldurii în apartamente, există şi un real pericol de incendiu, atât prin suprasolicitarea instalaţiei electrice cât şi prin posibila inflamare a combustibilului utilizat de sobe.

Branşarea Căminului „Pescăruș” se va face prin extinderea reţelei termice de distribuţie a Centralei nr. 9. Valoarea investiţiei este de 100.000 de lei, finanţarea urmând să se facă din bugetul local.

Mai trebuie spus faptul că acest imobil nu a beneficiat de apă potabilă timp de ani de zile, dar nici de curent electric, locatarii reuşind să se branşeze la aceste utilităţi abia în urmă cu trei ani.