28 martie 2024

„Toamnă dobrogeană“, la Colegiul Economic Mangalia

6Centrul de Documentare și Informare din cadrul Colegiului Economic Mangalia, în colaborare cu Clubul Artelor Solteris, a organizat vineri, 13 noiembrie, la Cercul Militar, activitatea „Toamnă dobrogeană“. În cadrul manifestării au fost omagiate frumusețile anotimpului autumnal la malul mări. Totodată, îactivitatea a avut şi o componentă istorică, fiind serbată Ziua Dobrogei și cei 137 de ani de la Reintegrarea Dobrogei la Statul român.

Întâlnirea a fost deschisă de doamna profesor-documentarist Ibolya Negoiță de la Colegiul Economic Mangalia, apoi și-au transmis mesajul doamna Simona Ciobănel, director al Colegiului Economic Mangalia, doamna Cornelia Tănase, director – adjunct, doamna Liana Naum, director al Cercului Militar Mangalia și doamna Belchiz Manole, profesor-documentarist la Casa Corpului Didactic Constanța.

Partea științifică a activității a fost realizată de prof. dr. Mihai Sandu (Colegiul Economic Mangalia), care a realizat o amplă și documentată incursiune în istoria bogată și complexă a Dobrogei, marcând, în același timp, semnificațiile istorice ale zilei de 14 noiembrie. În partea a doua a întâlnirii, publicul, alcătuit din oameni de cultură, s-a putut bucura de momentele artistice susținute de elevele Anastasia Lăcătuș din clasa a IX-a A și Bianca Dumitru  din clasa a X-a E, iar membrii Clubului Artelor Solteris, prezentați cu sensibilitate și dăruire de președinta clubului, poeta Emilia Dabu, au creat momente speciale de muzică și poezie: Adina Lozinschi (recitare și interpretare la pian), pr. I.A.Bolba (recitare din poezia lui George Topârceanu), Marieana Oleniuc (monolog tematic) și cantautorul George Șerban, care a emoționat publicul cu melodiile despre toamnă.

Cei prezenți s-au bucurat de o întâlnire reușită, petrecând o după-amiază caldă, însorită, în care au celebrat toamna, anotimpul belșugului și al recoltei.