23 aprilie 2024

Reprezentanţi ai Sindicatului din Învăţământ din Bulgaria, în vizită la Grădiniţa nr. 3 Mangalia

Reprezentanţii Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa şi cei ai instituţiei similare din zonele Silistra şi Balcic – Bulgaria, s-au reunit, într-o vizită de lucru, la Grădiniţa nr. 3 Mangalia. Scopul întâlnirii a fost cel al dezvoltării relaţiilor de prietenie între membrii celor două sindicate, schimburi de experienţă si exemple de bună practică, prin încheierea unor parteneriate între unităţi de învăţământ din cele două ţări.

“Grădiniţa nr. 3 şi Şcoala Sf. Apostol Andrei Mangalia, au organizat, special pentru vizita pe care colegii din Bulgaria ne-au făcut-o, o zi de cursuri cu specific românesc. Fiind un proiect de bună practică la noi în unitate, în fiecare clasă, copii, cadre didactice, părinţi şi bunici au derulat activităţi care au prezentat celor din Bulgaria tradiţiile noastre, româneşti”, ne-a declarat prof. Gela Ivaşcu.IMG_3119

La rândul său, prof. Mihail Kiriazov, liderul de sindicat din Silistra, spune că schmbul de experienţă l-a constituit scopul principal pentru care a fost organizată activitatea de la Grădiniţa nr. 3 : “Din delegaţie au făcut parte cadre didactice din Balcic şi Silistra, care au dorit să vadă cum funcţionează sistemul în care se lucrează aici, în România, problemele cu care ne confruntăm şi noi şi dumneavoastră. Vrem să facem primul pas pentru o legătură mai strânsă între cele două sindicate”.