29 martie 2024

Cetăţean român cu mandat internaţional de arestare, reţinut în P.T.F. Mangalia

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Mangalia – Garda de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni pe teritoriul României.

În data de 27.11.2015, în jurul orei 10.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul P.T.F. Mangalia, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza Şantierului Naval Daewoo Mangalia, a identificat, în baza unei informaţii, un cetăţean român care avea emis un mandat european de executare a pedepsei cu închisoarea.

Bărbatul în cauză, C.I.F., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza judeţului Bacău, se sustrăgea executării pedepsei privative de libertate pe o perioadă de un an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de distrugere şi furt calificat comise pe teritoriul României.

Poliţiştii de frontieră constănţeni l-au reţinut pe bărbat în momentul în care acesta intenţiona să se angajeze ca muncitor pe platforma Portului Mangalia.

După efectuarea formalităţilor în astfel de cazuri, poliţiştii de frontieră l-au predat pe bărbat colegilor din cadrul I.P.J. Constanţa, care îl vor transporta la penitenciar pentru executarea pedepsei.