24 aprilie 2024

280 de pachete cu ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat două persoane de sex feminin care au încercat să introducă în ţară, prin P.T.F. Vama Veche, 280 de pachete cu ţigarete netimbrate, fără documente justificative.

În data de 02.12.2015, în jurul orei 05.30, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră două persoane de sex feminin cu cetăţenie română, R. Nurgean în vârstă 34 de ani şi A. Merac de 36 de ani, domiciliate în municipiul Constanţa, care călătoreau cu un autocar marca Mercedes ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele personale ale celor două femei, 280 de pachete cu ţigarete netimbrate mărcile „M/M Slims” şi „Ashima Luxury Size”.

Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul Turciei şi nu au putut prezenta documente justificative, astfel încât întreaga cantitate de ţigarete, evaluată la aproximativ 2.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării conform procedurilor legale.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, deoarece persoanele în cauză nu se aflau la prima tentativă de a introduce ilegal în ţară ţigări de contrabandă.