25 aprilie 2024

Sanatoriul Balnear Techirghiol şi-a îmbunătăţit, radical, condiţiile şi promovează procedurile cu nămol în străinătate

sbt1Ocupat la capacitate, pe tot parcursul anului, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol va intra în vacanţă în perioada 18 decembrie 2015 – 11 ianuarie 2016. Potrivit managerului Roxana Almăşan, în intervalul în care va fi închis, sanatoriul va fi introdus într-un program de curăţenie generală. „Se vor executa lucrări de igienizare, vom reorganiza anumite compartimete, se vor face reparaţii şi se vor curăţa piscina şi buncărul cu nămol. Prima serie de pacienţi ne va intra anul viitor pe data de 11 ianuarie şi sper ca unitatea noastră sanitară să fie la fel de solicitată aşa cum a fost în 2015. De altfel, numărul solicitărilor este atât de mare, încât există şi o listă de aşteptare”, a ne-a declarat managerul sanatoriului, Roxana Almăşan.sbt3

În ultimii doi ani, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol şi-a îmbunătăţit condiţiile de cazare, dar şi serviciile datorită unor lucrări de modernizare care au fost executate. Managerul Roxana Almăşan ne-a spus că, printre altele, a fost modificată calea de acces principală pentru a facilita intrarea în sanatoriu a persoanelor cu dizabilităţi. De altfel, în interiorul instituţiei există un fel de lift care transportă cărucioarele cu rotile ale pacienţilor cu probleme locomotorii. De asemenea, parcarea din faţa sanatoriului a fost reamenajată, la intrarea în sanatoriu fiind amplasată o corabie din lemn cu care se scotea nămol în anii ’70. Managerul Roxana Almăşan ne-a povestit că această corabie fusese abandonată lângă lac unde era năpădită de vegetaţie. Ulterior, a fost curăţată şi amplasată la intrarea în parcare ca şi un simbol al sanatoriului. Renovat şi modernizat integral a fost şi restaurantul sanatoriului care, în urmă cu 5 ani, arăta deplorabil.

sbt5O altă iniţiativă de relansare a sanatoriului a vizat organizarea unei expoziţii permanente ce cuprinde fotografii cu unitatea sanitară aşa cum arăta aceasta de-a lungul timpului. Nu în ultimul rând, Pavilionul A al sanatoriului a fost reabilitat şi adus la standarde europene. Pentru anul 2016, conducerea sanatoriului are planuri la fel de mari, numai că toate depind de fondurile pe care le va avea la dispoziţie.

În perioada 5 – 9 octombrie ac, o delegaţie a Sanatoriului Techirghiol din care a făcut parte şi managerul Roxana Almăşan a participat la Târgul Internaţional de Turism Medical IMTEC 2015 desfăşuar în Dubai, Emiratele Arabe Unite. La eveniment au fost prezenţi peste 100 de expozanţi, furnizori de servicii medicale, prestatori de servicii de turism etc. „Scopul participării noastre a fost prezentarea activităţii medicale balneare din România în vederea promovării turismului pe pieţe potenţiale din Rusia, Asia şi America Latină. Sanatoriul Techirghiol a avut un stand propriu, prin care şi-a făcut cunoscute serviciile oferite, dar şi sbt4proprietăţile nămolului pe care îl folosim în tratarea multor afecţiuni”, a mai spus Roxana Almăşan.

Sanatoriul are o capacitate de peste 900 de locuri. Procedurile care se fac sunt recomandate în tratarea afecțiunilor reumatismale degenerative, afecțiunilor reumatismale de tip inflamator, sechelelor posttraumatice, afecțiunilor sistemului nervos central și periferic, afecțiunilor ginecologice, dermatologice, vasculare periferice etc.

Pentru anul viitor, persoanele interesate să se trateze la acest sanatoriu, pot accesa site-ul www.sbtghiol.ro, pentru a afla ce documente sunt necesare în vederea internării.