28 martie 2024

„Gala Crăciunului“, la cea de a IV-a ediţie

IMG_3175Unul dintre cele mai mari târguri de sărbători, dedicat elevilor din Municipiul Mangalia a avut loc, ieri, la Casa de Cultură din localitate. Ajunsă la cea de a patra ediţie şi organizată de Asociaţia de Părinţi „Gala Galaction“, „Gala Crăciunului“ are drept scop strângerea de fonduri pentru înzestrarea claselor de curs ale unităţii de învăţământ. Pentru aceasta, părinţi, bunici, copii, dar şi cadre didactice s-au pregătit intens, astfel încât suma de bani strânsă pentru şcoală să depăşească orice record. Au fost organizate runde de licitaţii ale obiectelor confecţionate chiar de elevi, tombole, alături de tradiţionalul târg de prăjituri “home-made“, pregătite de mamele şi bunicile şcolarilor şi scoase spre vânzare.

Acestea au fost vedetele evenimentului, mămicile punând la vânzare, la preţuri modice, tarte cu fructe, prăjiuri sub formă de omuleţi de zăpadă, prăjitură kinder “de casă”, mini-checuri, plăcintă cu tot soiul de umpluturi, brioşe, dar şi dulciuri de post. Le-au făcut cu ochiul celor mici şi cozonaci, dar şi torturi cu zmeură şi ananas.

Elevii de la toate clasele, începând cu grupa pregătitoare şi până la clasele a VIII-a, au prezentat programe artistice impresionante: recitaluri, colinde, dansuri populare şi latino, momente artistice etc. La final, toţi copiii au primit cadouri oferite de Centrul Creştin “Callatis”, în cadrul Proiectului “Operation Christmas Child“.2

La fel ca şi la ediţiile trecute, Asociaţia de Părinţii „Gala Galaction“ a făcut un apel către toţi cei din sală să direcţioneze cei 2% din impozitul pe venit către organizaţie. „Scopul acestei acţiuni este cel de strângere de fonduri pentru o mai bună desfăşurare a activităţii în şcoală. Sistemul de învăţământ este subfinanţat, atât la nivel central, cât şi la nivel local. Noi, părinţii, nu putem sta deoparte, ci vrem să dăm o mână de ajutor şcolii.  Anii trecuţi am reuşit, din banii strânşi în urma Galei Crăciunului, achiziţionarea a scaune, videoproiectoare, copiatoare şi multe altele. La ediţia anterioară am strâns peste 15.000 de lei, iar anul acesta, cu cei 2% direcţionaţi de părinţi, sperăm să trecem de 20.000 de lei “, ne-a declarat Dorel Toma, preşedintele Asociaţiei de Părinţi „Gala Galaction“.

IMG_3171