29 martie 2024

Secţia de Terapie Intensivă a primit aparatură de ultimă generaţie

Până la sfârşitul acestui an, Spitalul municipal Mangalia primeşte noi dotări pentru mai multe departamente importante ale unităţii medicale.

Potrivit directorului instituţiei, dr. Liviu Mocanu, s-a finalizat procedura de achiziţie care cuprinde trei ecografe, trei ventilatoare pentru Secţia Terapie intensivă, două sterilizatoare, două defibrilatoare şi trei monitoare destinate tot Secţiei de Terapie intensivă. Totodată, până la sfârşitul acestui an, în aceeaşi locaţie din cadrul Spitalului municipal vor fi instalate cinci paturi cu dotări electrice complete, cu console şi staţie de monitorizare.

Managerul unităţii medicale a mai spus că la Secţia de Anatomie Patoloigică vor fi aduse o masă de autopsie şi un procesor de ţesuturi. „La ORL vom instala un scaun specific, modern, iar pentru Oncologie şi Laboratorul de analize vom aduce două hote profesionale. Noutatea este că am configurat deja compartimentul de neurologie, care va avea 15 paturi şi se va pune în funcţiune în primul trimestru al anului viitor”, a mai spus Mocanu.