25 aprilie 2024

IPS Teodosie, în vizită la Şcoala din Moşneni

Miercuri, 16 decembrie 2015, la ora 12.00 elevii Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga” Moșneni, structură a Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” 23 August au primit vizita Înalt Preasfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

După primirea oficială cu pâine și sare, inițiatoarea activității, prof. de religie ortodoxă Edvica Popa l-a prezentat pe înaltul prelat participanților la dezbatere. Mica introducere a fost urmată de o serie de întrebări adresate de copii, dar și de părinții prezenți la discuție. La toate au găsit răspuns prin glasul lui IPS Teodosie, care a vorbit despre bine și rău, despre rai și iad, despre sufletul nemuritor, puterea rugăciunilor, vrăjitorie, oameni posedați și chiar despre stafii și alte spirite.

Ca mulțumire, elevii l-au răsplătit cu un mic recital de colinde.

IPS Teodosie a lăudat organizatorii pentru inițiativă, a apreciat condițiile deosebite oferite de această unitate școlară elevilor ei și a promis că va reveni și la alte dezbateri.

Printre invitați s-au mai aflat părintele Gabriel Blaj și primarul Mugur Viorel Mitrana. Șeful administrației locale a considerat că astfel de activități sunt deosebit de interesante pentru elevi și pentru comunitate, deoarece acest mod de interacțiune directă influențează pozitiv formarea personalității copiilor, îi dă încredere în el și îi oferă modele vii.