19 aprilie 2024

Aderarea Mangaliei la FLAG poate aduce oraşului o piaţă de peşte

pescConsilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, aderarea municipiului de la malul mării la Asociaţia FLAG Litoral, în vederea obţinerii de finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

Potrivit edilului localităţii, Cristian Radu, prioritară pentru Mangalia va fi, în cadrul acestui program, construirea primei pieţe de peşte din zonă. „Orice persoană fizică sau asociaţie de profil poate accesa, în cadrul FLAG Mangalia Litoral, proiecte cu specific pescăresc. Mangalia are, în primul rând, nevoie de o piaţă de peşte în adevăratul sens al cuvântului. În plus, pescarii profesionişti îşi pot reînnoi flota. Din câte ştiu, în luna martie se va închide acest exercţiu, de aceea trebuie să ne mişcăm repede. Pe lângă Mangalia, mai multe primării din zonă au aderat la această asociaţie”, ne-a declarat Cristian Radu.

Prezent la şedinţa în cadrul căreia a fost aprobat acest proiect, consilierul local Paul Foleanu afirmă că scopul aderării Mangaliei la FLAG Litoral este acela de atragere de fonduri de la Uniunea Europeană, pentru programe din cele mai diverse: ”Membrii Asociaţiei vor putea să acceseze fonduri pentru amenajarea unor porturi sau sate pescăreşti, să organizeze, pe bani europeni, manifestări de promovare a pescuitului, ba chiar să şi construiască pensiuni cu specific pescăresc”, afirmă Paul Foleanu.