25 aprilie 2024

Bugetul local, reechilibrat în şedinţă de îndată

Votul pentru bugetul local de venituri şi cheltuieli a fost reluat astăzi, într-o şedinţă de îndată, convocată de un grup de opt consilieri locali. La propunerea Mihaelei Ariciu, pentru a uşura adoptarea bugetului s-a propus o soluţie imediată: au fost „tăiaţi“ 470.000 de lei de la capitolul „Asfaltări“ – ADPP, urmând ca suma să fie cuprinsă într-o viitoare rectificare bugetară.

„Putem reechilibra, astfel, bugetul local şi nu mai trebuie să reluăm fiecare amendament în parte. Suma de 470.000 de lei nu a fost citită în şedinţa în care am aprobat bugetul şi nici nu figurează în procesul verbal. Prin eliminarea sa de la „Asfaltări“ putem avea un buget echilibrat“, a declarat Mihaela Ariciu.

Toţi consilierii locali prezenţi la şedinţă au fost de acord cu această propunere, iar reechilibrarea bugetară a trecut, în unanimitate, de votul aleşilor. Au mai fost aprobate, totodată, modificarea organigramei primăriei, care a fost suplimentată cu un post de şofer pentru microbuzele şcolare, dar şi indicatorii tehnico-economici privind mansardarea Şcolii „Gala Galaction“.