25 aprilie 2024

Primarul Nicolae Iustin Urdea a obținut finanțare de 1 milion de euro pentru două proiecte de interes la 2 Mai și Limanu

20160217_102049După ce a făcut demersuri care au durat mai bine de 1 an, edilul comunei Limanu,

Nicolae Iustin Urdea se poate lăuda că eforturile sale au dat roade. Recent, prin Ministerul Agriculturii, Uniunea Europeană va finanța derularea a două proiecte de interes local. ”Este vorba despre renovarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural din 2 Mai, pentru care se vor aloca 500.000 de euro. Cel de al doilea proiect aprobat are în vedere înființarea unei grădinițe cu program prelungit în comuna Limanu, investiție pentru care vom primi tot 500.000 de euro. Această instituție de învățământ este necesară, întrucât părinții fiind la muncă până seara târziu, nu au cum să-i supravegheze pe copii și nici să-i ajute la teme. Suntem primii din țară cărora ne-au fost selectate și aprobate aceste proiecte la care am lucrat foarte mult pentru întocmirea documentației necesare. Pentru ambele lucrări, contractul îl voi semna după data de 6 iunie, pentru a nu se interpreta electoral. Săptămâna viitoare se va desfășura licitație publică pentru programul de asfaltare a drumurilor din Limanu, 2 Mai și Vama Veche. Investiția se ridică la valoarea de 800.000 de euro, bani ce vor fi alocați de la bugetul local. În perioada iulie – august, vom depune documentația necesară asfaltării unor drumuri exclusiv din comuna Limanu, proiect în valoare de 1 milion de euro. De asemenea, se vor continua lucrările de canalizare la Limanu, dar și demersurile pentru avizare a proiectului de racordare a localităților la rețeaua de gaze naturale”, a declarat pentru ”Ediția de Sud”, primarul Nicolae Iustin Urdea.

Paralel cu aceste lucrări, care vizează îmbunătățirea infrastructurii, edilul comunei Limanu se pregătește intens pentru sezonul estival 2016. În perioada imediat următoare, mai precis la începutul lunii iunie, se va realiza și monta o instalație de iluminat public în Vama Veche, în zona adiacentă plajei. ”Aceste lucrări se impun, întrucât există foarte multe corturi, dar și căi de acces care nu sunt luminate. Investiția va costa 200.000 de euro, bani ce vor fi alocați din bugetul local”, a mai spus primarul comunei Limanu.