20 aprilie 2024

Primul incident la votare: preşedinta Secţiei 212 Colegiul Economic nu a permis accesul presei în incintă!

Preşedinta Secției de votare 212 de la Colegiul Economic a interzis accesul presei în incintă, pe motiv că nu avem acreditare. Manţionăm că, pentru prima oară anul acesta, mijloacele de informare în masă nu au avut nevoie de acreditare, fiind necesară, pentru obţinerea de informaţii, dar şi pentru fotografiat şi filmat numai legitimaţia de presă. Lucru pe care BEJ Constanţa l-a repetat de mai multe ori, chiar şi la instructajul făcut preşedinţilor de secţii.

Iată că, la Mangalia nu toţi cei ce ar trebui să vegheze la respectarea, în bune condiţii, a procesului de votare, au şi avut urechi de auzit instrucţiunile date. De aceea, pe parcursul câtora zeci de minute penibile, în care preşedinta Secţiei 212 a solicitat ca preşedintele BEJ Constanţa, judecătorul Alina Elena Marin, să o sune personal – lucru nemaiauzit chiar şi pentru magistratul căruia i-am adus la cunoştinţă acest lucru – apoi preşedintele BEC Mangalia a luat legătura cu BEJ şi, apoi, din nou, cu „mai marele” secţiei 212, am reuşit să obţinem un scurt şi scârbit :”aveţi voie să filmaţi, dar numai un minut”.

Am mulţumit, politicos, dar, fireşte, nu am mai dorit să o facem vedetă pe doamna preşedinte a Secţiei 212, căreia nici nu îi dăm numele. Ne-am luat informaţiile necesare de la alte secţii, unde preşedinţii au fost mai luminaţi în iţele procesului de votare….

1 thought on “Primul incident la votare: preşedinta Secţiei 212 Colegiul Economic nu a permis accesul presei în incintă!

  1. Să o sune preşedintele BEJ Constanţa ca să îi spună ceea ce ea trebuia să ştie de la instructaj…
    Bun aşa!

Comments are closed.