24 aprilie 2024

Staţiunea Costineşti, asaltată atât de turişti, cât şi de întreprinzători. Doar din taxele pe comerţ ajung către bugetul local 450.000 de lei!

DSC_8081Cu o capacitate de cazare de peste 35.000 de locuri doar în unităţile de cazare, respectiv hoteluri, vile şi pensiuni, Costineşti, Staţiunea Tineretului, găzduieşte în anumite perioade ale verii chiar şi 65.000 de turişti zilnic, marea majoritate români.

Viceprimarul localităţii, Marin Băduică a declarat pentru „Ediţia de Sud” că startul acestui sezon a fost nesperat de bun. „În mini vacanţa de Rusalii nu ne-am aşteptat la un număr atât de mare de turişti, şi cu toate acestea, au ales zona noastră peste 10.000 de vizitatori. Şi în acest interval staţiunea este foarte aglomerată, la cazare înregistrându-se un număr de peste 35.000 de turişti. Faţă de alte staţiuni, din fericire, la noi nu se 0practică turismul de week-end, ci sejururile de 7 – 10 zile, astfel că zona este aglomerată şi în cursul săptămânii. Suntem optimişti că până la toamnă vom avea un grad de ocupare la fel de ridicat. De altfel pentru acest sezon, am luat măsuri suplimentare, astfel să sporim confortul celor care aleg să-şi petreacă vacanţele la noi. Am amenajat o cale de acces nouă către plajă, au fost montate mai multe coşuri de gunoi, iar curăţenia pe plajă este asigurată în regim non-stop. De asemenea, am luat măsuri pentru disciplinarea comerţului stradal. Am eliberat peste 300 de autorizaţii de funcţionare atât agenţilor economici din ţară, cât şi celor din zona noastră. Numai din taxele plătite de către aceştia, ajung la bugetul local 450.000 de lei, în doar câteva luni de activitate, astfel că atât noi ca autoritate publică, cât şi întreprinzătorii, care au încasări mari, avem de câştigat”, a declarat viceprimarul din Costineşti.

Staţiunea se mai detaşează de alte zone turistice, cum ar fi cele care aparţin de municipiul Mangalia, prin oferta diversificată de petrecere a timpului liber, care nu se rezumă doar la băi de soare, ci şi la multă distracţie. Astfel, staţiunea dispune de foarte multe cluburi, discoteci, printre care Ring, Max, Tineretului, Gossip ce organizează concerte dance şi pop-rock în cadrul cărora evoluează artişti renumiţi.

2Mai mult, pe data de 8 iulie, va fi inaugurată Discoteca Tineretului după ce a fost inclusă

într-un amplu proiect de reamenajare şi modernizare. Şi oferta la cazare este bogată, pentru toate buzunarele, astfel că turiştii pot fi găzduiţi nu doar de hotelieri, ci şi de localnici ce practică tarife avantajoase. Nu în ultimul rând, autorităţile au remarcat că la Costineşti au început să vină nu doar tineri şi adolescenţi, ci şi persoane cu vârste mai înaintate, atrase de posibilităţile numeroase de destindere care încep de la agrementul oferit pe plajă, shopping, până la spectacole, concerte şi manifestări culturale.

1