23 aprilie 2024

Fără Liberty Parade anul acesta! Organizatorii spun că birocraţia a venit de hac celui mai mare eveniment al verii de la Mangalia (video)

Liberty Parade a murit: cel puţin anul acesta, când evenimentului i s-a pus lacăt din cauza unor încurcături iscate între primăria Mangalia şi Prefectură. Anunţul oficial a fost făcut, astăzi, de Alexandru Baculea, reprezentantul Europa FM şi Radio 21, în cadrul şedinţei Consiliului Local. Acesta a şi motivat dispariţia Liberty Parade de pe piaţa event-urilor din această vară, din sudul litoralului: „În cadrul unei şedinţei de consiliu ni s-a acordat dreptul de a înfiinţa Plaja Europa FM şi Radio 21. Sponsorii pe care i-am atras au fost o firmă de ţigări, una de băuturi, precum şi cel mai mare agent economic de pe piaţa benzinăriilor din România. Acesta din urmă ne-a pus o singură condiţie: pe 15 iunie să dăm drumul la Plaja Europa FM, purtând brandul firmei şi să fac evenimente săptămânale. Pe 15 iunie, însă, nu am beneficiat de niciun fel de document de a primărie. Ni s-a spus că secretarul primăriei, Petrina Boiţă, a trimis o hârtie la Prefectură, dar că nu i s-a întors de la acea instituţie niciun fel de răspuns. Prefectul a solicitat o hârtie prin care, la rândul său, a cerut lămuriri de la secretar, însă nu a mai primit nici domnia sa niciun fel de răspuns. În acel moment sponsorul s-a retras, iar eu, Alexandru Baculea, trebuie să justific, în faţa consiliului director Radio 21 şi Europa FM de ce nu am putut să obţin o simplă hârtie  de la primăria Mangalia”, a fost declaraţia organizatorului de evenimente.

Alexandru Baculea mai spune că doi dintre cei trei sponsori au fost  de acord cu mutarea Liberty Parade la Mamaia, unde publicul este mai tânăr, însă principalul finanţator a decis ca evenimentul să rămână la vechea locaţie, în sudul litoralului. O alegere păguboasă, după cum spune Alexandru Baculea, care, afirmă că a pierdut circa 300.000 de euro din neorganizarea Liberty Parade.

O parte a consilierilor locali au fost de acord că, prin dispariţia Liberty Parade ediţia 2016, sudul litoralului pierde enorm, acuzând, totodată, administraţia locală de această lipsă de preocupare. Răspunsul edilulului local a fost prompt, acesta afirmând că, întotdeauna, a promovat organizarea evenimentului şiadăugând: „Vă rog frumos să nu mă forţaţi şi nu mă provocaţi să vin cu nişte documente aici, la masă. Este evenimentul care, în 2012 s-a întâmplat şi pe care l-am susţinut întotdeauna. Din păcate, nu îmi plac oamenii făţarnici şi care fac decât politică. Una distructivă…”, a fost răspunsul primarului Mangaliei, Cristian Radu.

În privinţa zecilor de mii de tineri care împânzeau Mangalia şi staţiunile din sud pe timpul Liberty Parade, dezamăgirea va fi, cu siguranţă, extrem de mare. La fel de crunt loviţi sunt şi agenţii din turism sau din alimentaţie publică, ce îşi văd, cel puţin pentru perioada Liberty, afacerile în scădere. Sperăm ca, măcar concertele de la finele fiecărei săptămâni, pe care Europa FM le va aduce la Venus, să mai şteargă din ruşinea oraşului, rămas, în ultimii ani, fără o Gală a Tânărului Actor, fără Festivalul Callatis, fără Festivalul Zile şi Nopţi de Literatură şi, iată, mai nou, şi fără Liberty Parade.

4 thoughts on “Fără Liberty Parade anul acesta! Organizatorii spun că birocraţia a venit de hac celui mai mare eveniment al verii de la Mangalia (video)

  1. Nu regret personal nimic din ”distractia ”numita liberty parade.Nu cred ca drogatii aia faceau cine stie ce vanzare pe plaja.In schimb stiu sigur ca faceau prapad in medicamentele si materialele sanitare ale spitalului.
    Sa se duca dracului la mamaia lor si sa-i umple de bogdaproste pe colegii din spitalul judetean.

  2. Baculea asta e atat de prost ca nu intelege ca trebuie sa sara la cap… Pai asta era si ideea bolovane , dai cateva sute de euro ca sa nu pierzi 300000 .. uff ce proasta lume sau .. face pe prostul. Ori o fi matrafoxat banii de spaga ..

    1. Daca nu l cunosti pe baculea nu vb asa…el nu merge pe sistemul spaga..a inventat evenimentul asta fara spagi…in 2012 si a dat demisia de la R21 si a venit o maimuta in locul lui…si ala cu primaria mangalia au distrus evenimentul…in 2015 R21 i a cerut sa se intoarca..sa repare ce au stricat altii..a incercat..dar cand duci in jos un eveniment de 50mii de pers la 5000 ..e cam greu sa l ridici fara sprijin macar din partea autoritatilor locale..si inca ceva..cat tp a fost Alex Baculea la R21 ..acest eveniment aducea bani primariei si Mangaliei.dupa plecarea lui…Primaria scotea 400mii euro pt organizarea evenimentului…
      Concluzia…sa nu vb daca nu stim despre ce vb!

  3. Propun introducerea de către primărie a unei taxe speciale „Liberty parade” pentru repararea gaurii din bugetul personal al componenților acestei comisii din primărie…

Comments are closed.