29 martie 2024

Modernizarea staţiunii Saturn, supusă dezbaterii publice

giratoriu-aPe site-ul Primăriei, www.mangalia.ro, se află supus dezbaterii publice, pentru următoarele 30 de zile, un proiect cu tema “Dezvoltarea turistică în staţiunea Saturn”. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, Primăria Mangalia intenţionează să obţină finanţare europeană pentru această investiţie în baza Programului Operaţional 2014 – 2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului; Prioritatea de investiţii 7.1.

În urma consultării publice, Primăria Municipiului Mangalia va realiza o întâlnire împreună cu entităţile implicate în dezvoltarea locală ( structuri asociative, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul de afaceri, etc.) pentru obţinerea susţinerii cu investiţii a proiectului propus de solicitant, unul din indicatorii programului fiind creşterea numărului de angajaţi în staţiune. Totuşi propunerile trebuie să corespundă proiectului tehnic pentru a fi luate în calcul.
Acest proces se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică şi a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare. Cei interesaţi despre respectivul proiect pot trimite informaţii sau sugestii până la data de 26.10.2016, pe adresa de e-mail: proiectemangalia@gmail.com sau la nr. de telefon: 0241.75.10.60. De asemenea, documentaţia proiectului poate fi consultată pe site sau la sediul Primăriei Mangalia.
Plafonul maxim pentru acest tip de proiect este de 5 milioane de euro, însă, cel mai probabil, pentru staţiunea Saturn s-ar putea obţine puţin peste 1 milion de euro. Cu aceşti bani vor fi reabilitate străzile şi trotuarele, iluminatul public, va fi înlocuit mobilierul urban degradat, se vor amenaja spaţii verzi.

După finalizarea termenului de 30 de zile, se va aştepta finanţarea alocată prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Reprezentanţii Primăriei Mangalia mai spun că ulterior, se vor face demersuri pentru obţinerea de bani europeni pentru modernizarea celorlalte staţiuni, respectiv Cap Aurora, Jupiter, Venus şi apoi Mangalia.

simulare-3