25 aprilie 2024

Rămas fără şefi şi cu un picior în groapă, Serviciul ADPP Mangalia se zbate precum peştele pe uscat!

ilie-mariusLuat la ochi de ceva vreme de către edilul Radu Cristian, Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat Mangalia este pe cale să-şi afle sfârşitul. De numai puţin 5 ori a încercat edilul să-l reorganizeze, însă, până acum, consilierii au respins această iniţiativă. La şedinţa de Consiliu de luni, 31 octombrie, acelaşi proiect, pus la pachet cu reorganizarea Serviciului de Asistenţă Socială şi a Complexului Cultural „Callatis”, nu a mai fost supus votului, fiind retras chiar înainte de dezbateri.

Subiectul ADPP va reveni pe masa aleşilor la sfârşitul acestei săptămâni, mai exact vineri, 4 noiembrie, când va avea loc o şedinţă extraordinară de Consiliu. Atunci, cel mai probabil, dorinţa edilului Mangalia se va îndeplini, mai cu seamă că şi-a readjudecat majoritatea în Consiliu prin atragerea de partea PNL a aleşilor de la PMP, Sorin Mihai şi Oprea Dop.

De altfel, de câteva luni, ADPP a fost aruncat în haos, activitatea şi funcţionalitatea serviciului fiind afectate după demiterea directorului Cătălin Cornaci. O scurtă perioadă, conducerea a fost asigurată de către Dragoş Angelescu, actualul viceprimar al municipiului, interval în interiorul căruia lucrurile s-au mişcat foarte bine, constructiv chiar. După ce şi-a preluat atribuţiile de viceprimar, Dragoş Angelescu a renunţat la postul de director ADPP, în locul său fiind numit director interimar Marius Ilie.

O dată cu această mutare, ADPP-ul a intrat în hibernare, deoarece proaspătul director Ilie era de găsit foarte rar în instituţie. Cel mai des îşi făcea apariţia după-amiaza, potrivit angajaţilor, pentru a semna teancul de acte ce se strângea în decursul a câtorva zile.

Această situaţie a culminat, ce să vezi, cu intrarea în concediu medical a directorului Marius Ilie, care, culmea, este văzut acum mai des în ADPP şi Primărie decât atunci când era apt din punct de vedere medical… Mai mult decât atât, Marius Ilie nu va reveni în cadrul instituţiei prea curând, deoarece şi-a exprimat dorinţa de a intra în concediul de creştere a copilul pentru următorii 2 ani.

Aşa se face că de la intrarea lui Marius Ilie în concediu medical, ADPP-ul este în colaps. Nu se iau decizii, nu se semnează acte, nu se fac plăţi şi nici investiţii.

Şi uite cum salvarea instituţiei vine de la edilul Radu Cristian care, aşa cum aminteam mai sus, va cere consilierilor pentru a 6-a oară să includă ADPP-ul într-un program de reabilitare, pardon, de reorganizare. Mai exact, instituţia va fi structurată pe compartimente şi va avea un şef serviciu, nu un director cum se dorise iniţial. Potrivit reprezentanţilor din Primărie, o parte dintre angajaţi vor rămâne cu statutul de personal contractual, în timp ce alţii vor deveni funcţionari publici, nu înainte de a trece printr-un concurs.