29 martie 2024

Aleea Teilor, cufundată în beznă după căderea serii!

2Inaugurată cu o întârziere de aproape un an, Aleea Teilor stârneşte, şi la ora actuală, aceleaşi polemici în privinţa utilităţii sale, a esteticii, a costurilor exorbitante sau a calităţii lucrărilor şi materialelor folosite în amenajarea sa.

Dacă pe timp de zi, faleza poate oferi o imagine relativ frumoasă, în ciuda zidului ce obturează o bună parte a peisajului marin, după căderea serii Aleea Teilor devine, brusc, mohorâtă. Asta din cauza lipsei iluminatului public, care, bănuim, nu o fi fost prevăzut în proiectul de reabilitare, altfel nu ne putem explica cum s-ar fi putut declara finalizată aleea fără a beneficia şi de surse de lumină pe timp de noapte.

Cetăţenii care se plimbă, la ceas de seară, pe faleza Mangaliei, se pot declara norocoşi numai mulţumită hotelurilor din zonă, care mai asigură, cât de cât, o sursă de iluminat, altfel, ar risca fie să se lovească de munţii de gunoi ce zac, neridicaţi, de săptămâni, fie să se împiedice de stâlpii vechi de lumină, doborâţi la pământ şi uitaţi… tot acolo.

 

3

1