29 martie 2024

După blocarea fuziunii de către instanţa de judecată, PMP şi-a luat catrafusele, în timp ce UNPR Mangalia şi-a reluat sediul cu drepturi depline

20161122_133006După cum se ştie, la data de 17 noiembrie, Curtea de Apel București a suspendat fără termen, procesul care are ca obiect fuziunea UNPR cu PMP, până când se va judeca recursul declarat de unul dintre contestatari, împotriva unei decizii a actualului complet dată la primul termen din 03.11.2016.

Totul a plecat de la nemulţumirea senatorului Marian Vasiliev care a contestat în instanţă fuziunea dintre PMP şi UNPR. Cererea de respingere a fuziunii UNPR-PMP a fost judecată pe data de 17 noiembrie. Biroul Politic Permanent Naţional al UNPR, preşedintele partidului, senatorul Marian Vasiliev şi secretarul general, deputatul Nuţu Fonta, au primit împuternicirea de a se adresa Curții de Apel.  Senatorul Marian Vasiliev a motivat acest demers, declarând următoarele: “În data de 10 august, am depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intervenţie prin care am solicitat anularea fuziunii dintre UNPR şi PMP. Încă de la început, pentru a evita orice interpretare tendenţioasă, precizez că nu este un demers împotriva unei persoane sau a unui partid. Este un demers în numele miilor de membri UNPR care nu au fost consultaţi. Când decizi desfiinţarea unui partid ( asta înseamnă «fuziune prin absorbţie»- radierea din Registrul partidelor politice) îl întrebi şi pe membrul simplu de partid din cel mai mic şi îndepărtat sat. Pentru că acel «membru simplu de partid» a muncit, a fost jignit de multe ori în campanie, a fost alături de cei care astăzi sunt consilieri, primari, deputaţi sau senatori. Iar deciziile luate de un grup, fără acceptul celor «mulţi şi tăcuţi» este o ofensă. Nu mă interesează că fuziunea s-a dorit cu PMP sau cu Partidul Cultivatorilor de Kiwi. Nu mă deranjează un partid sau altul. Nu am o problemă cu alte partide. Problema mea este cu partidul meu”.

Prin urmare, cele două partide au rupt relaţia, mergând de acum înainte pe drumuri separate.

La Mangalia, după fuziune Sorin Mihai, ales, iniţial, consilier local pe lista UNPR devenea preşedintele PMP, fiind constituit un Birou Permanent Local nou-nouţ. Această formaţiune politică se lăuda după fuziune cu trei consilieri, respectiv Sorin Mihai, Oprea Dop (ambii ex UNPR) şi Elena Alexandra Silistră membră PMP înainte de această absorbţie.

Nici bine nu s-a împrăştiat în aer ruptura, că cei de la UNPR s-au pus rapid pe treabă şi şi-au reamenajat sediul din centrul Mangaliei, vecin atât cu PSD, cât mai ales cu PNL… Aşa se face că biroul a fost invadat cu autocolante ce poartă sigla UNPR, nerămânând nicio urmă de PMP, ca şi cum nici nu ar fi existat. PMP a rămas, astfel, fără sediu, urmând, probabil, să solicite un spaţiu pentru întâlnirile membrilor.

Interesant este care va fi traseul celor doi aleşi UNPR în cadrul Consiliului Local, mai exact, dacă vor face în continuare echipă cu PNL, pe care l-a ajutat din plin din iulie până acum, ori dacă vor alege calea dificilă şi păguboasă a opoziţiei.