29 martie 2024

Zece familii evacuate în prag de iarnă, din cauza datoriilor. 50 de jandarmi au participat la acţiune!

baraci2Opt familii din Mangalia au fost evacuate, în cursul zilei de astăzi, din insalubrele Barăci de la capătul oraşului, alături de alte două familii, una din cartierul Rozelor şi cealaltă de la CP5. Acţiunea a avut loc în urma unei decizii irevocabile a instanţei, şi a fost dusă la îndeplinire de către executorul judecătoresc Ionica Sarchis.

Potrivit locotenet colonel Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanţa la acţiune au participat 50 de jandarmi, care au asigurat climatul de linişte în timpul evacuării.

Reprezentanţii primăriei spun că fiecare dintre cele zece familii înregistrau debite mari la plata utilităţilor, sume cuprinse între 10.000 şi 38.000 de lei şi niciuna nu ocupa spaţiile cu forme legale.

În cursul acestei zile, o dată cu evacuarea, uşile camerelor din care au fost daţi afară membrii acestor familii, cele mai multe însoţite de mai mulţi copii, au fost zidite de către angajaţii Serviciului Social. Tot angajaţii primăriei Mangalia mai spun că acesta este un prim pas în eliberarea Barăcilor de pe M.I. Dobrogeanu, în perioada următoare urmând să aibă loc şi alte evacuări ale celor care locuiesc în zonă fără forme legale. Totodată, cei care s-au dovedit a fi buni platnici ar urma să fie mutaţi în alte locuinţe ale primăriei, iar barăcile dărâmate.

2 thoughts on “Zece familii evacuate în prag de iarnă, din cauza datoriilor. 50 de jandarmi au participat la acţiune!

Comments are closed.