25 aprilie 2024

Cetăţenii iau atitudine în faţa încăpăţânării autorităţilor de a lăsa Mangalia fără un Orăşel al Copiilor: îşi împodobesc, singuri, bradul!

luminite-craciunÎn lipsa unor decizii benefice ale administraţiei publice locale, cetăţanii oraşului încep, încet-încet, să îşi ia, în propriile mâini, destinul. În perioada sărbătorilor de Crăciun, majoritatea covârşitoare a oraşelor, mari şi mici, au găsit resursele necesare, financiare şi umane, de a oferi locuitorilor lor  un Orăşel al Copiilor şi/sau un Târg de Crăciun. Mangalia excelează, o dată în plus anul acesta, la dispariţia unei tradiţii: aceea a Târgului de Crăciun, devenit istorie. Asta după ce, tot anul acesta, s-a pus capat Luminii de la Malul Mării si Liberty Parade, după ce, anterior, se reuşise închiderea porţilor Festivalului Callatis şi a Galei Tânărului Actor.

De la Târgovişte la Braşov, la Cisnădie, Peştera, Medgidia, Cugir, Alba Iulia, Târgu Jiu, Mioveni sau, mai bine zis, oriunde ţi-ai îndrepta atenţia în România, autorităţile publice locale, „lovite“ sau nu de criza economică, au decis că ai lor cetăţeni lor merită ca, măcar de Crăciun, să beneficieze de o atmosferă de sărbătoare. Mangalia, unul dintre cele mai bogate municipii ale României, iată că nu reuşeşte decât „un minimum“ de iluminat stradal, iar acesta numai în buricul târgului. Asta pentru că, în ciuda nenumăratelor rectificări bugetare (ultima ce a vizat, de exemplu, alocarea, pentru „servicii juridice“ a circa un milion de euro) şi a asigurărilor aduse de autorităţi că banii publici sunt colectaţi cu viteza luminii la primărie, ni se spune că instituţia… moare de foame!

Văzând privirile dezamăgite ale micuţilor urbei, iniţiativa cetăţenească se reuneşte şi ia atitudine, iată, pe Facebook: Leila Memet, locuitor al Mangaliei, îi provoacă pe concitadini să îi fie alături, pe 20 decembrie, pentru a face, ei înşişi, Crăciunul copiilor lor: „MANGALIA TE PROVOC!! DAU STARTUL AZI UNUI EVENIMENT IN SPIRITUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ, PENTRU COPIII DIN ACEST ORAŞ CENUŞIU, ÎN CARE PARCĂ TOTUL A ÎNCREMENIT!! VĂ INVIT, DOAMNELOR ŞI DOMNILOR SĂ FACEM NOI UN COLŢ DE PARC STRĂLUCITOR PENTRU COPIII NOSTRI!! PE 20 DECEMBRIE HAIDEŢI SĂ VENIM, FIECARE, CU ORNAMENTE ŞI LUMINIŢE, GLOBURI ŞI BETEALĂ, CU BOMBOANE DE POM ŞI TURTĂ DULCE, SĂ NE ÎNTÂLNIM ÎN FIECARE SEARĂ ÎN PARCUL SCLIPITOR, SĂ CÂNTĂM COLINDE ŞI SĂ AVEM VOIE BUNĂ, ALĂTURI DE COPILAŞI! Doamne, cum de îi mai suporţi? Să nu faci tu un parculeţ pentru copiii Mangaliei, să nu decorezi un colţ de parc, să îl faci să sclipească cu mii de luminiţe în ochii copilaşilor fericiţi…Spiritul sărbătorilor s-a pierdut în cenuşiul zilelor geroase…HARAM ADMINISTRAŢIE!!“, a scris, pe reţeaua de socializare, Leila Memet.

5 thoughts on “Cetăţenii iau atitudine în faţa încăpăţânării autorităţilor de a lăsa Mangalia fără un Orăşel al Copiilor: îşi împodobesc, singuri, bradul!

  1. Toata stima pentru initiativa d-nei Memet care se doreste a fi inca un semnal de alarma pentru revenirea la normalitate a unui municipiu din ce in ce mai cenusiu.As pune totusi o intrebare membrilor Consiliului Local cu tot respectul d-lor chiar nu au nimic a ne spune legat de acest lucru? Chiar numai Primarul e vinovat de tot ce se intimpla? Intreb si eu.

    1. Marian Iorga, jumatate din consilieri sunt colegi de partid cu domnul primar , daca nici acum nu e in stare sa faca treaba atunci cea mai mare parte din vina cade asupra sa si asupra incompetentei sale.

  2. De acord cu doamna Memet si doresc sa particip cu ce pot. Numai sa ne spuneti unde. Halal primarie si partid PNL. Domnule ciuraru unde dracu iti este omenia pe care o aveai in armata? Stai cu porcii, porcii te mananca.

    1. Buna ziua domnule Velicu,veniti cu ornamente de craciun,luminite,beteala si globuri,ne trebuie neaparat un brad maaare si cativa zeci de metri de calblu de alimentare a luminilor,multumesc in numele tuturor ca sunteti alaturi de noi! va asteptam in 20 dec la ora 19 in parcul din fata balnearului! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Comments are closed.