Pe surse: Tusac, declaratii la DNA Constanta?

Din surse apropiate DNA Constanta, am aflat ca Mihai Claudiu Tusac ar fi fost nevoit, ieri, sa dea declaratii la DNA Constanta. Din declaratiile surselor noastre, ar fi vorba despre dosarul „Festivalul Callatis” 2009.

 Reamintim cititorilor ca , sspre finele anului trecut, prefectul Claudiu Palaz declara, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că a înaintat plângeri penale împotriva lui Tusac, a doi consilieri locali – Bogdan Maganu şi Gheorghe Mazâlu, precum şi muncitoarei necalificate (potrivit site-ului primariei) Adina Trepăduş, pe motiv că aceştia ar fi primit remuneraţii de 5.000 de lei fiecare, pentru prestări servicii în cadrul festivalului „Callatis“, ediţia 2009. Palaz îşi exprima, la vremea respectivă, îndoiala că cei trei „artişti“ PSD ar fi putut presta, pe bani publici, activităţi muzicale pe scena festivalului.

Palaz a dat şi un exemplu concret în ceea ce o priveşte pe Adina Trepăduş, care, la fel ca şi cei doi consilieri, avea contracte pe Fundaţia ProLitoral (al cărei fondator este Mihai Claudiu Tusac). Trepăduş ar fi trebuit „să presteze servicii cultural-artistice“ pe banii contribuabililor.

Ulterior, dosarele lui Maganu şi Mazâlu au fost declinate parchetului Curţii de Apel, iar cele ale lui Tusac şi Trepăduş au fost declinate către DNA, unde primarul este acuzat de infracţiuni prevăzute de art. 248 şi 263 Cod Penal, iar Trepăduş de art. 240 şi art. 289.

Art. 248 Cod Penal: Abuzul în serviciu contra intereselor publice

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Art. 263 Cod Penal: Omisiunea sesizării organelor judiciare

Fapta funcţionarului public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a procurorului sau a organului de urmărire penală, potrivit legii de procedură penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani.

Dacă fapta este săvârşită de către un funcţionar public cu atribuţii de conducere sau de control, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 7 ani.

Art. 240 Cod Penal: Uzurparea de calităţi oficiale

Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Art. 289 Cod Penal: Falsul intelectual

Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Tentativa se pedepseşte.

4 Comments

  1. CELE SEMNALATE AICI SUNT DOAR O MICA PICATURA DIN OCEANUL DE FARADELEGI COMISE DE TIGANUL BUZAT,TUSAC,REINSCAUNAT DE CURIND LA PRIMARIE.DE CE AUTORITATILE ABILITATE NU-SI FAC DATORIA?IN TOATA PERIOADA SUSPENDARII TIGANULUI,MAJORITATEA CONSILIERILOR AU FACUT JOCUL ACESTUIA.

  2. si cand se pun catusele? mai ales ca banii astia apar pe undeva, in timp ce altii nu apar decat pe listele de cheltuieli ale multor „baieti destepti” ai lui tusac. grasa nu apare pe nimeni? de la o simpla taranca nepieptanata se da mare doamna

  3. Face eforturi, pentru a se da marea doamna, dar cu toate eforturile depuse, tot o simpla nepieptanata ramane, asta fizic, iar ca intelect, zero, mult spus si asa. Oricum va ramane cu ceva banuti, o experienta frumoasa, de mare director pe la primarie si asta sigur, dupa ce a fost hartia igienica a Tusacului. In continuare, normal ca tot la stadiul de hartie igienica va ramane, aceasta conditie nu o sa o poata depasi, dar probabil la alt fund si tot asa, fund dupa fund……..

  4. Sa dea domnuul; sa i se infunde si sa aiba parte de ce merita ordinarul ca din lupta cu iorgus ne au facut o iarna de cosmar cu boli si nespalat Sa nu mai auzim de ei in veci doar daca se vor duce la vot ca de obicei tiganii si babele strachiate pe care le drogheza cu cafea la clubul pensionarilor pe bani publici

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*