25 aprilie 2024

Consilierii locali, duşmanii agenţilor economici! În 2017, taxa de autorizare este 400 de lei!

Anul 2017 a venit cu multe surprize neplăcute pentru persoanele fizice, dar mai ales pentru persoanele juridice din municipiul Mangalia. Dacă până anul acesta întreprinzătorii care doreau să-şi prelungească autorizaţiile de funcţionare nu mai trebuiau să achite vreo taxă, din 2017 lucrurile se schimbă radical.

Aşa se face că agenţii economici trebuie să plătească la depunerea documentaţiei necesare suma de 400 de lei. De asemenea, tot întreprinzătorii au de achitat până la data de 1 martie contravaloarea Taxei speciale de promovare în valoare de 200 de lei!

Cu atâta bănet plătit de către cei care încearcă să mişte ceva din punct de vedere economic şi care folosesc forţă de muncă din zonă, nu ne mai mirăm de ce bugetul local al Mangaliei este unul dintre cele mai mari din ţară. Ne mirăm însă că aceste sume uriaşe, care se încasează de la cetăţeni şi agenţi economici, nu se regăsesc, nici pe departe, în dezvoltarea oraşului şi staţiunilor, în reanimarea turismului şi nici în revigorarea economiei locale, care se află, de ani buni, în moarte clinică.

Cu aceste iniţiative catastrofale se explică de ce foarte multe firme din Mangalia pun lacătul pe uşă! Astfel, se înăbuşă orice intenţie de creare a unor locuri de muncă şi de susţinere a economiei, agenţilor economici punându-li-se punga pe cap!

Proiectul privind stabilirea taxelor şi impozitelor pentru anul 2017 a fost aprobat de către consilierii PNL, 9 la număr, dar şi de către cei doi de la UNPR!