20 aprilie 2024

Administraţia locală, acuzată că organizează şedinţele de consiliu „noaptea, ca hoţii“!

Chemaţi, ieri, la o şedinţă de îndată convocată „pe repede inainte“ de către administraţia locală, aleşii din Mangalia, veniţi în număr relativ restrâns, au găsit, totuşi, destule resurse să se ia la harţă între ei. Pe ordinea de zi, au figurat două proiecte de hotărâre: unul privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local în în calitate de observatori în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct al unităţilor de învăţământ preuniversitar din oraş, iar cel de-al doilea a vizat încheierea unui acord de cooperare între Poliţia Locală Mangalia şi Poliţia Locală Bucureşti, pe parcursul sezonului estival.

Nemulţumirea consilierilor – alţii decât cei agreaţi de către conducerea primăriei – a venit din faptul că proiectele de pe ordinea de zi le-au fost trimise, pe mail, cu… 20 de minute înainte de organizarea întâlnirii! Asta deşi este vorba despre proiecte de hotărâre ce ar fi putut fi aprobate în şedinţă ordinară sau extraordinară. Un exemplu îl constituie proiectul privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local în în calitate de observatori în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct al unităţilor de învăţământ, întrucât adresa de la ISJ era înregistrată cu data de 16 iunie: „Chiar atât de greu vă este să procedaţi în mod legal? De ce trebuie, de fiecare dată, să veniţi cu metode de tipul „noaptea, ca hoţii?“, a întrebat, retoric, Nicolae Moroianu.

După dezbateri deloc prietenoase între cele două „tabere“, au fost sIMG_5389tabiliţi şi consilierii-observatori: Ghiulserin Sali – Şcoala nr. 1, Menabit Ozghiun – Şcoala „Sfântul Apostol Andrei“,  Dragoş Angelescu – Şcoala „Gala Galaction“ şi Valentin Ciuraru – „Ion Bănescu“.

În ceea ce priveşte acordul semnat între poliţiile locale Mangalia şi Bucureşti, acesta face referire la detaşarea a cinci cadre de la Capitală, care vor patrula în sudul litoralului. Potrivit directorului Poliţiei Locale Mangalia, Mihai Angelescu, trei dintre aceştia vor avea atribuţii la regimul Circulaţie şi doi la Ordine Publică. Cei cinci vor întregi forţele de ordine detaşate în Mangalia şi staţiunile municipiului, întrucât pe parcursul sezonului estival alte câteva zeci de persoane angajate ale Poliţiei Naţionale şi Jandarmeriei urmează să asigure liniştea turiştilor şi cetăţenilor din zonă.

Totodată, Mihai Angelescu a anunţat că, în scurt timp, va fi montată bariera către digul din Mangalia.