19 aprilie 2024

Echipe ale RAJDP Constanța au intervenit pe DJ 226 și DJ 223 acoperite de ape 

 

În urma fenomenelor meteo inregistrate in cursul notii de 27 spre 28 iulie 2017, Consiliul Judetean Constanta, impreuna cu Regia Autonoma Judeteana de Drumuri și Poduri Constanta, au monitorizat in permanenta situatia din judet.

Echipele Regiei au intervenit, inca din cursul noptii. Acestea au actionat pe Drumul Judetean 226, care a fost acoperit partial de ape in urma colmatarii canalelor de scurgere si dereaua din zona localitatii Nuntasi. S-a intervenit cu utilaje specifice pentru decolmatarea zonelor afectate. In cursul diminetii se circula in conditii normale.

De asemenea, regia a intervenit, in cursul zilei de astazi, pe drumul judetean 223, pe segmentul Cochirleni Rasova Vlahi Aliman, unde apa acumulata de pe versanti a adus, cantitati mari de aluviuni, pe carosabil. S-a actionat in vederea remedierii acestei situatii. In momentul de fata, carosabilul a fost redat circulatiei. Acelasi fenomen s-a inregistrat si pe drumul judetean 222, in zona localitatilor Pestera Pietreni, unde echipele de interventie au intervenit deblocand drumul de aluviuni.

Mai afectate sunt drumurile comunale pietruite. Pe acestea drumuri, cantitatile mari de precipitatii au spalat piatra de pe calea de rulare. Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri, va interveni in cel mai scurt timp pentru a rezolva situatia creata.

Conducerea Consiliul Judetean Constanta pastreaza in pemanenta legatura cu reprezentantii UAT-urilor din judet. De asemenea, angajatii regiei, din cele sase sectii din judet, monitorizeaza intreaga retea de drumuri judetene, tinand sub observatie zonele cu istoric de inundatii. Se lucreaza in regim de permanenta, pana la remediaerea tuturor situatiilor aparute.

 

Președinte

Consiliul Judetean Constanța,

Marius Horia Țuțuianu