La 2 Mai, protest pentru anularea dreptului de exploatare a gazelor de sist: "Chevron, Go Home and Stay There!"

Asociatia „Vama Verde”, condusa de Paul Iurea, organizeaza, la aceasta ora, in fata primariei 2 Mai, un miting de protest pentru anularea HG 188/2012 prin care Guvernul Romaniei concesioneaza companiei „Chevron” dreptul de exlorare, dezvoltare si exploatare a gazului de sist in perimetrul Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti.

Aflat in centrul mitingului de protest, primarul Nicolae Urdea a declarat ca doreste sa notifice, pentru inceput, Guvernul Romaniei pentru a revoca hotararea cu privire la exploatarea gazelor de sist in Vama Veche, sa solicite Parlamentului Romaniei initierea unei motiuni de cenzura cu privire la HG 188 si, in cazul in care Guvernul nu va accepta revocarea acesteia, sa il actioneze pe acesta in instanta de Contencios Administrativ. Primaria va solicita, totodata, institutiilor Ministerului Mediului si Academiei Romane materiale avizate cu privire la riscurile de imbolnavire in urma exploatarii gazelor de sist, urmand sa consulte populatia printr-un referendum.

La miting au participat circa 100 de persoane din Mangalia Vama Veche si Limanu. „Nu vrem exploatarea gazelor de sist”, „Romania, trezeste-te!” „Chevron, Go Home and Stay There!” si sticle de „Apa potabila, probabil ultima”, acestea au fost lozincile afisate pe bannerele ONG-ului organizator.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*