25 aprilie 2024

Se reînnoiesc dosarele pentru acordarea ajutorului de încălzire

Primăria Mangalia informează cetăţenii oraşului, care beneficiază de diverse măsuri de protecţie socială, că pentru obținerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, energie electrică, gaze naturale şi combustibili solizi este necesară întocmirea unui nou dosar pentru sezonul rece 2017-2018. Persoanele interesate sau cele care se încadrează în prevederile legii care stabilesc normele de aplicare a acestor ajutoare sunt rugate să se adreseze Direcției de Asistență Socială din Str. Delfinului, nr. 1, de luni până miercuri, între orele 08.00 – 16.00, joi, între orele 08.00 – 18.00 şi vineri, între orele 08.00 – 14.00. Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere se depun între 23 OCTOMBRIE -20 NOIEMBRIE 2017 la sediul Direcției de Asistenţă Socială din Mangalia Str. Delfinului nr. 1, parter, camera 7.

Dosarul va conține următoarele documente:

  1. copie a actului de proprietate asupra casei (contractul de vânzare-cumpărare, certificat de moştenitor, sau contract de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară Mangalia, contract de comodat);
  2. copie act de identitate (carte de identitate ,buletinul);
  3. copie a certificatului de naştere al copiilor (care nu detin carte de identitate);
  4. copie a certificatului de casătorie, certificat de deces (unde este cazul), hotărâre de divorţ (unde este cazul);
  5. adeverinţe de venit cu salariul net din luna anterioară depunerii cererii şi din luna anterioară efectuarii anchetei sociale, cupoane de pensie, cupoane de şomaj, alocaţii de stat, indemnizaţie de naştere sau adeverinţă fiscală eliberată de Administraţia Financiară Mangalia pentru orice persoana de peste 18 ani care nu realizează venituri ( adeverinţele de venit se vor prezenta pentru toate lunile anterioare efectuării anchetei sociale în care aţi beneficiat de ajutor pentru încălzirea locunţei cu energie electrică).
  6. certificat fiscal de la taxe şi impozite din care sa reiasă dacă deţine sau nu autoturism sau alte locuinţe decât cea de domiciliu, pentru toate persoanele de peste 18 ani;
  7. adeverinţă de la registrul agricol că deţine sau nu teren agricol sau animale pentru toate persoanele de peste 18 ani.
  8. persoanele care deţin autoturism vor prezenta copia talonului maşinii.
  9. solicitanţii ajutorului de încălzire cu ENERGIE ELECTRICĂ vor prezenta pe lângă actele de mai sus copia ultimei facturi emise de ENEL.
  10. solicitanţii ajutorului de încălzire cu GAZE vor depune pe lângă actele prezentate mai sus copia contractului cu firma furnizoare.