Cei mai mici dintre elevii galactieni au marcat Ziua Educaţiei prin joc şi lectură

DSC_0212Ziua de 5 octombrie, Ziua Internaţională a Educaţiei, a fost marcată, în mod tradiţional, la Şcoala „Gala Galaction“, atât de elevi, cât şi de cadrele didactice. Prin joc, mişcare şi, mai ales, prin promovarea lecturii, cei mici au demonstrat că, deşi la vârste fragede, pot oferi o lecţie folositoare: aceea că educaţia este cea care le deschide porţile către viitor. Sub genericul „Gândeşte şi te înţelepţeşte“, elevii ciclului primar au desfăşurat activităţi specifice vârstei: cei mai mici dintre ei au marcat evenimentele prin joc, iar cei din clasele a III-a şi a IV-a prin lectură şi jocuri non-formale.

Ziua Educaţiei este, la „Gala Galaction“, un eveniment marcat, în mod tradiţional, de cei mici, prin jocuri specifice vârstei, ce au loc în curtea unităţii de învăţământ. Copiii au primit cu entuziasm îndemnul învăţătorilor lor de a participa la diferite acţiuni, ce au avut drept scop promovarea lecturii: „De Ziua Internaţională a Educaţiei, împreună cu doamna învăţătoare Georgiana Simionov, ne-am imaginat un joc deosebit: am transcris, fiecare, câte un fragment din cărţile noastre preferate, ceilalţi copii le-au citit şi au ghicit atât volumul, cât şi autorul. A fost o zi deosebit de frumoasă şi îmi doresc să repetăm această activitate“, ne-a declarat Larisa, elevă în clasa a IV-a.

Şi Prof. Elfride Chiriac a participat, cu elevii clase sale, la această activitate. Învăţătoarea spune că cititul este cea mai importantă activitate pentru dezvoltarea personală, fie că este vorba despre copii, fie de adulţi: „Ne dorim ca toţi cei mici să ştie că ziua în care nu au citit măcar câteva pagini dintr-o carte, aceea este o zi pierdută din viaţa lor. De aceea, fiecare clasă a III-a şi a IV-a au desfăşurat activităţi în care elevii au citit şi şi-au împărtăşit, prin jocuri non-formale, informaţiile primite. Astfel, am putut dovedi cât de reale şi actuale sunt spusele lui David Creangă, în „Amintiri din Copilărie“, „Cartea îţi aduce niţică mângâiere şi îţi dezvoltă înţelepciunea“.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994. În țara noastră Ziua Internaţională a Educației este marcată distinct de Ziua Învățătorului (5 iunie) începând cu anul 2013.

DSC_0219

DSC_0171

DSC_0214

DSC_0205

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*