29 martie 2024

Surprize la Primăria Mangalia! Departamentului Mass-Media i s-a închis ”gura”, iar edilul își caută ”mână dreaptă” după ce Dumitrana l-a părăsit supărat!

 

Reuniţi, astăzi, în şedinţă ordinară, consilierii locali au aprobat, printre altele, Documentaţia tehnică (actualizată) aferentă proiectului „Callatis – Istorie la malul Mării Negre, Măsuri de Conservare, Restaurare şi Valorificare a Patrimoniului Cultural al Municipiului Mangalia, Zidul de Incintă al Cetăţii Callatis – zidul romano-bizantin şi Basilica Siriană“, alături de actualizarea documentaţiei tehnice „Execuţie Zonă promenadă Şoseaua Constanţei Zonă Pietonală – Piaţa Republicii – Aleea Teilor“. Potrivit reprezentanţilor

Primăriei, Proiectul „Callatis – Istorie la malul Mării Negre“, demarat, iniţial, din fonduri europene, a fost pierdut de instituţia publică, fiind refăcut la ora actuală şi supus aprobării Consiliului Local pentru o nouă finanţare. În cadrul şedinţei, aleşii locali au prezentat şi situaţia „Aleii Teilor“, un proiect din care fondurile europene s-au cam „evaporat“ pe parcursul derulării lucrărilor. După ce s-a tras linia finală, din cauza întârzierilor în execuţie, proiectul a devenit unul finanţat cu aproape 80% din banii contribuabililor din Mangalia!

Totodată, Primăria a anunţat demararea unui alt proiect cu fonduri UE, de data aceasta în parteneriat cu bulgarii, pentru reabilitarea zonei Piaţa Republicii- Şoseaua Constanţei. Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro, fiind, deja, acceptat. Datorită valului de proteste de pe site-urile de socializare, locuitorii urbei declarându-se total împotriva distrugerii mozaicului din faţa Casei de Cultură, s-a renunţat la proiectul iniţial, angajaţii Primăriei promiţând că mozaicul va rămâne intact.

La aceeaşi şedinţă s-a aprobat şi scoaterea din organigrama primăriei a departamentelor IT şi Mass-Media, întrucât, afirmă viceprimarul Dragoş Angelescu, „nivelul salarial şi volumul mare de muncă pentru o instituţie atât de mare nu au făcut atractive aceste posturi“. Viceprimarul municipiului a mai spus că, de exemplu, „Departamentul Mass- Media (prin intermediul căruia se transmit comunicate de presă, anunțuri și alte informații de interes public n.r.) este aceeaşi poveste. Nu avem specialişti care să se priceapă să urmeze paşii de la crearea unui mesaj până la punerea lui pe hârtie“… Aşa se face că, cel mai probabil, cele două departamente vor fi externalizate şi îşi vor căuta specialiştii nu din rândurile celor 40.000 de locuitori ai Mangaliei, ci din alte localităţi.

Tot în cadrul proiectului privind organigrama Primăriei s-a mai anunţat şi vacantarea postului de administrator public sau city manager, ocupat, până nu demult, de Romulus Dumitrana. În ciuda propunerii consilierilor PSD, care au dorit ca acest post să fie al unui profesionist cu minimum cinci ani de experienţă în administraţia publică, s-a decis ca job-ul (aflat în subordinea directă a primarului) să fie ocupat de o persoană cu o experienţă în orice domeniu de minimum cinci ani.

Romulus Dumitrana a fost mâna dreaptă a edilului Cristian Radu din prima clipă când acesta a pășit pragul Primăriei Mangalia, adică din 2012, o scurtă perioadă de timp fiind numit și director al ADPP. De prin iunie anul acesta, Dumitrana nu a mai fost zărit în Primărie, existând voci care spun că din cauza unor nemulțumiri, ar fi renunțat la acest post atât de râvnit. Așa se face că în curând, edilul va avea un nou angajat credincios care, teoretic, ar trebui să-i fie alături până în 2020.

De altfel, Dumitrana nu este singurul care a părăsit echipa primarului din 2012 până în prezent. Mai multe nume printre care Lăcrămioara Băbălău, fostă directoare a Serviciului de Asistență Socială, Ștefania Mitițescu, Monica Poptile, ambele foste directoare la Serviciul Juridic, Bogdan Teoniu Gavrilă Dima, fost director economic, Ovidiu Mihalache, fost consilier personal și mulți alții, și-au luat jucăriile și au plecat după discuții, certuri și tot felul de situații tensionate.