25 aprilie 2024

Copiii din Moşneni şi-au proiectat singuri parcul de joacă!

EDU 10 1Joi, 16 noiembrie 2017, la ora 12.00, în sediul after-school din Moșneni a avut loc festivitatea de încheiere a proiectului educativ EDU 10. Început în iunie 2017, proiectul a fost derulat de ONG ”Mare Nostrum” Constanța și finanțat de OMV Petrom în patru comunități rurale.

Obiectivul a fost înființarea de eco-cluburi, care să desfășoare activități specifice cu copiii comunității care s-au implicat voluntar (vizite în arii protejate, studiul zonei, identificarea problemelor locale și scrierea unui proiect). Cei 20 de elevi voluntari, clasele V-VIII, ai Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga” Moșneni, structură a Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” 23 August au fost coordonați permanent de doamna prof.înv.pr. Mariana Anghel și au ales să scrie un proiect pentru crearea unui spațiu de joacă. Cu sprijinul autorităților locale, care au autorizat utilizarea spațiului, s-a realizat un parc în care copiii își pot petrece timpul liber în mod plăcut.

Mulțumim organizatorilor și sponsorilor care au permis copiilor să demonstreze că sunt cetățeni activi și implicați, care învață să scrie proiecte pentru obținerea sumelor necesare rezolvării problemelor localității în care trăiesc. Este o lecție practică de educație civică cu impact major asupra viitorului comunității. Copiii, tinerii devin facilitatori ai schimbării mediului în care trăiesc, se implică activ și pentru acest prim exercițiu au fost răsplătiți astăzi cu o diplomă și cu acest parc minunat.