PESTE 60 DE STRĂINI, DEPISTAȚI PE MAREA NEAGRĂ, AU SOLICITAT PROTECȚIA STATULUI ROMÂN

Peste 60 de străini, care au fost depistați la bordul unei ambarcațiuni pe Marea Neagră, au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, fiind cazați în centrele din administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de imigrări au preluat de la Poliția de Frontieră 65 de persoane depistate, în noaptea de 27 spre 28 noiembrie a.c., la bordul unei ambarcațiuni pe Marea Neagră.

În urma activităților desfășurate, s-a stabilit că grupul este format din 31 de bărbați, 11 femei și 23 de copii, care au declarat că sunt din Irak, Pakistan și Afganistan.

Toate persoanele au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, fiind cazate în centrele din administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări, unde vor parcurge procedura de azil.

Pe întrega perioadă a procedurii de azil, solicitanții beneficiază de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere pshihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă, activități de adaptare culturală.

 

De la începutul anului și până în prezent, peste 4600 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, cei mai mulți fiind din state precum  Irak, Siria, Pakistan, Afganistan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*