Anul viitor, locurile de parcare vor putea fi rezervate, iar în staţiuni se va staţiona doar contra cost

 

Este bine ştiut faptul că în ultimii ani, traficul în Mangalia a devenit sufocant şi în extrasezon ca urmare a creşterii masive a numărului de autoturisme. Aşa se face că, în medie, o familie din Mangalia deţine două maşini, existând cazuri în care numărul autoturismelor este de trei sau chiar patru. Prin urmare, găsirea unui loc de parcare în oraş sau în faţa blocuilui se dovedeşte, de multe ori, un chin.

Numărul de parcări în oraş este, în prezent, insuficient, astfel că în centru, în special, trebuie să cauţi minute bune un loc unde să-ţi laşi maşina în intervalul în care te află la cumpărături ori vrei să achiţi diverse facturi.

Pentru anul viitor, autorităţile publice locale au în vedere mai multe măsuri prin care se intenţionează creşterea numărului de parcări. Astfel, city-managerul municipiului,

Dan Georgescu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că se lucrează, în prezent, la un nou Regulament privind parcările. „Va urma o dezbatere publică pe acest subiect după care se va aproba. Dorim să implementăm sistemul existent în mai multe oraşe printre care Braşov, respectiv cel al parcării de reşedinţă. Concret, cetăţenii pot rezerva un loc de parcare contra unei taxe anuale. Pe de altă parte, dorim ca toate parcările din staţiuni să fie cu plată, iar banii obţinuţi să fie folosiţi exclusiv pentru construirea de noi locuri de parcare. Pe de altă parte, terenurile libere din zona hotelurilor, vor fi date în folosinţă proprietarilor acestora. La fel, parcările din faţa instituţiilor publice vor putea fi folosite doar de către acestea”, a spus administratorul public al Mangaliei.

O altă noutate o reprezintă faptul că parcările vot fi date în administrare societăţii Goldterm aflată în subordinea Consiliului Local Mangalia.

În cartierele de blocuri, dar nu numai, acolo unde există solicitări mai multe, vor fi create parcări atât pe terenurile libere, dar şi în locul garajelor care ar putea fi demolate. City managerul a mai precizat faptul că amenajarea de la zero a unui loc de parcare costă municipalitatea nu mai puţin de 6.400 de lei şi că de aceea se impune taxarea turiştilor în perioada sezonului estival! „Vor fi reorganizate mai multe cartiere din oraş, Albatros, TS Săveanu, într-o primă etapă, astfel că vor fi create sensuri unice sau se vor lărgi drumurile pentru ca circulaţia să se realizeze pe două benzi”, a mai spus administratorul public.

 

1 Comment

  1. Așteptăm de ceva vreme aceasta măsură. Chiar este curios de ce a durat asa de mult timp o astfel de inițiativă atât timp cât în Constanta exista de ani buni.
    Va sugerez sa aveți în vedere și mașinile second hand expuse la vânzare (întotdeauna cel puțin 2 – 3) în diferite zone ale orașului. Practic, nu mai rămâne loc pentru cetățenii rezidenți.
    Exemplu: blocul Ag de pe Sos. Constantei. Nu vorbim aici doar de ‘targ de masini’ dar mai avem și pariuri și carmangeria musulmană unde vin și pleacă numeroși clienți. Toți doresc sa lase mașina cât mai aproape, înăuntru dacă s-ar putea. Locatarii nu mai au nicio sansa. Sa mai vorbim cum stau lucrurile pe timp de vara?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*