16 aprilie 2024

Tusac a ajuns cu "Aldaco" la Inalta Curte de Justitie

Primarul Tusac nu uita „raca” pe care a avut-o cu producatorul Festivalului „Callatis”, Cornel Diaconu si merge pana in panzele albe in procesul cu acesta si „Aldaco Film”. Din 2010 si pana azi, primarul Mangaliei a pierdut, rand pe rand, toate procesele pe care i le deschisese lui Cornel Diaconu pentru titulatura Festivalului „Callatis”, pe care regizorul il inregistrase, pe numele sau, la OSIM.

In cele din urma Tusac a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ultima lui sansa de a recupera titulatura de Festival „Callatis”. Incapatanarea primarului e greu de inteles in ceea ce priveste acest proces. Tusac si-a „tras” deja propriul festival, botezat „Mangalia” si patronat de Luminita Anghel, iar un eventual castig al procesului (desi pare imposibil de realizat, din moment ce Cornel Diaconu este si artizanul, dar si proprietarul a ceea ce s-a numit „Callatis” la Mangalia) nu ar face decat sa ii „ingroape” ideea Festivalulului „Mangalia. Si pe primarul Tusac nu-l poate acuza nimeni ca ar fi o fantana nesecata de idei originale…

Surprinzator este faptul ca, desi intr-o chestiune „arzatoare la ordinea zilei”, aceea a incompatibilitatii sale (definitiva si irevocabila la Curtea de Apel Constanta), Inalta Curte de Casatie si Justitie a gasit potrivit sa-i acorde lui Tusac termen de judecata in mai… 2013, in timp ce, intr-un proces de o anvergura mult mai redusa, cel cu „Aldaco”, primarul a primit termen pe 16 noiembrie a.c.