Jandarm trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului plt. maj. ZAMFIRACHE MARIN-AUREL, militar jandarm în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada martie – iulie 2017, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în mod repetat, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) bani şi bunuri în valoare totală de 60.550 lei, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă cadre cu funcţii de conducere în cadrul Jandarmeriei Române pentru a-l angaja pe acesta din urmă ca militar în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

Mai mult, pentru a întări convingerea persoanei respective cu privire la influența pe care pretindea că o are, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în luna iulie 2017, a remis martorului o uniformă a Jandarmeriei Române, spunându-i că urmează să intre în serviciu, ca și colegi de tură, în data de 09 august 2017.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra sumei de 10.000 lei ridicată de către organele de urmărire penală de la inculpatul plt. maj. Zamfirache Marin-Aurel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar Bucureşti, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*