29 martie 2024

Echipele Polaris acționează cu utilaje și material antiderapant astfel ca traficul rutier să nu aibă de suferit 

polaris-iarna-1024x768Temperatura foarte scăzută și primii fulgi de nea consistenți din această iarnă și din 2018, au determinat conducerea socieății Polaris Mangalia să ia măsuri astfel ca circulația din oraș să se desfășoare în condiții optime. Directorul punctului de lucru Mangalia, Florin Jianu a declarat pentru „Ediția de Sud” că astăzi, pe parcursul zilei, s-a intervenit cu două utilaje, sărărițe, care au curățat zăpada căzută în aproape toate zonele municipiului. De îndată ce temperatura de afară a crescut, utilajele au fost retrase. În această seară, în schimb, echipele Plaris vor ieși din nou pe stradă. ”Intervenim cu 3 autospeciale care vor împrăștia material antiderapant pe toate străzile. Mai exact, este vorba despre un amestec de sare cu nisip”, a precizat Florin Jianu.

  De altfel, directorul Polaris Mangalia, Florin Jianu ne-a declarat anterior în cadrul unui interviu faptul că pregătirile pentru sezonul rece au fost stabilite încă din luna noiembrie. ”Sezonul rece ne va găsi pregatiţi şi în acest an, avem, deja, un stoc de material antiderapant (amestec nisip cu sare) de 700 tone şi 20 de tone de sare pură (pentru trotuare).

În ceea ce priveşte utilajele pentru deszăpezire şi combatere mecanizată a poleiului pe carosabil, societatea Polaris dispune de 8 utilaje cu lamă din care 3 sunt şi împrăştietoare de material antiderapand (sărăriţe), de diferite capacităţi, pentru a putea avea acces pe toate străzile şi străduţele şi graifer (pentru crearea depozitelor de material antiderapant în oraş, uşor accesibile oamenilor din teren, încărcarea sărăriţelor dar şi intervenţia în cazul crengilor căzute). În funcţie de necesitate, noi ne-am asigurat că putem suplimenta numărul de utilaje (ca şi în anii anteriori), având la dispoziţie 7 buldoexcavatoare, 1 wola, 1 telelift Merlo multifuncţional (cupă şi/sau nacelă), şi 3 autobasculante. Pentru trotuare şi alei ce nu permit sub nicio formă accesul împrăştietoarelor de material antiderapant menţionate în prealabil, am pregătit pe lângă forţă de muncă umană (45-60 de oameni dotaţi cu lopeţi şi razuri pentru spart gheaţă şi „alimentaţi”cu material antiderapant), utilaje şi utilitare mici, cum ar fi: tractoraş cu lamă şi sărăriţă, 2 ATV-uri cu lame şi sărăriţe, bobcat cu lamă şi mini buldoexcavator cu cupă”.