25 aprilie 2024

Mai multe drumuri din județ au fost afectate de viscol. RAJDP actioneaza cu 54 de utilaje de deszapezire

 

Pe drumurile judetene din judetul Constanta se circula fluent, la ora 15.00, in conditii de iarna. Consiliul Judetean Constanta, prin Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) a intervenit, inca de la prima ora, cu toate echipamentele din dotare pe toate tronsoanele de drumuri judetene afectate de viscol. Astfel, RAJDP actioneaza cu 54 de utilaje de deszapezire, inclusiv cele 6 freze si senilata din sectia Topraisar.

Cele mai afectate tronsoane au fost: DJ 392 Dumbraveni-Independenta-Movila Verde, DJ 391 A Sipote-Furnica, DJ 222 Pietreni- Pestera si segmentul Targusor Mihail Kogalniceanu precum si pe DJ 226 B in raza comunei Pantelimon. Pe tronosnul DN 22 Mihai Viteazu Constanta se circula cu dificultate, motiv pentru care recomandam soferilor sa foloseasca ca ruta alternativa varianta DJ 226 Mihai Viteazu Corbu Navodari.

Din cauza viscolului, au fost raportate incidente izolate pe DN 22 C, unde un autoturism a derapat si a intrat intr-un copac, fapt ce a cauzat blocarea temporara a circulatiei pe acest tronson. De asemenea, pe DJ 392, un microbuz a ramas blocat intre localitatile Independenta si Dumbraveni. Echipele RAJDP au intervenit si au insotit autovehiculul in proxima localitate. Din cauza vantului, pe DJ 224, in zona comunei Silistea, mai multi stalpi au cedat si au blocat carosabilul.

Incepand de la ora 11.00 si pana la ora 17.00 a fost instituita restrictia de tonaj, pentru autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone, pentru toate drumurile judetene.

La aceasta ora, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu, monitorizeaza din teren operatiunile de interventie de pe tronsoanele afectate din nordul judetului. Cea mai mare problema cu care se confrunta echipele de interventie o reprezinta viteza vantului, care bate la rafala cu pana la 85 km/ora.

Echipele de interventie ale Consiliului Judetean Constanta asigura permanenta in această perioada, iar locuitorii judetului pot semnala RAJDP pentru orice problema la urmatoarele numere de telefon: 0735.00.88.02, 0241.693.527