19 aprilie 2024

Polaris a intervenit de la ora 3.00 până seara, în ciuda viscolului care a spulberat zăpada

 

De departe, ultima zi a lunii februarie a fost și cea mai grea din punct de vedere meteorologic. A nins continuu, iar vântul a viscolit zăpada, astfel că vizibilitatea a fost aproape zero. Din această cauză, pe DN 39 spre Constanța s-a circulat cu mare dificultate, după-amiază, drumul fiind închis. Și drumurile către Costinești, Albești și, acum, spre seară spre Limanu și 2 Mai au fost închise. La bifurcație către Limanu, mai multe echipaje ale Poliției Naționale și Locale au făcut baraje, pentru a opri autoturismele să circule. Astfel, coloana de mașini dinspre Mangalia și spre Limanu era destul de lungă, conducătorii auto fiind nevoiți să aștepte până când oamenii legii le dau undă verde. Și microbuzele ce circulă pe ruta Mangalia-Limanu-2 Mai-Vama Veche au fost retrase după ora 14.00 din cauza viscolului.
La Mangalia, s-a circulat greu, dar nu au existat blocaje. Viscolul însă a creat probleme celor care au lucrat la degajarea drumurilor.
De altfel, echipele Plaris au început munca dimineață, la ora 3.00. S-a acționat cu freză, 6 autocompactoare cu lame, 3 împrăștietoare de material antiderapant (amestec nisip cu sare) dotate și ele cu lame, dar și 5 buldoexcavatoare și un telelift cu cupă.
Totodată, trotuarele au fost cutrățate manual de către muncitori, dar și cu un tractoraș și 2 ATV-uri.

Directorul Polaris Mangalia, Florin Jianu a declarat pentru ”Ediția de Sud” că acțiunile se vor încheia în această seară la ora 19.00 și vor fi reluate mâine dimineață la ora 3.00. ”Am intervenit până seara, pentru a-i ajuta pe oameni să ajungă cu bine acasă de la serviciu. Viscolul ne-a dat mari bătăi de cap și astăzi, chiar mai mult decât ieri. S-a muncit mult, oamenii care au acționat pe trotuare sunt frânți de oboseală, dar ne bucurăm că s-a circulat totuși, chiar dacă în condiții de iarnă, adică anevoios.”