18 aprilie 2024

Consilierii Mangaliei au votat bugetul local

Reuniți în ședință ordinară în cursul zilei de ieri, consilierii locali au aprobat, printre altele, bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Mangalia, pe cel al Goldterm SA, precum și programul de evenimente pentru anul în curs. Totodată, aleșii mangalioților au decis, cu 11 voturi din 14, încheierea contractelor de închiriere pentru terenurile aflate în proprietatea UAT Mangalia pe care sunt amplasate construcții cu destinația de garaj, pentru anul în curs. Se pare că, pe marginea acestui subiect a și apărut o nelămurire privind dezbaterea publică privind parcările de reședință din oraș, unii dintre aleșii locali fiind convinși că aceasta ar fi avut loc. Însă, dezbaterea cu pricina, convocată, inițial, în sediul primăriei, a fost amânată, oficial, chiar de către inițiator, din cauza numărului foarte mare de participanți, ce s-au călcat, la propriu, în picioare, pe holurile instituției publice. Ulterior întâlnirii eșuate, primarul Cristian Radu, a remis presei un comunicat, în care arăta că: „s-a propus reluarea dezbaterilor la o dată ulterioară, care va fi comunicată de autorități în timp util, pentru ca cei interesați să analizeze propunerea de Regulament și să aducă eventuale completări”.

Consilierii au mai votat, ieri, unele măsuri pentru încheierea contractelor de închiriere pentru chiriașii beneficiari de locuințe de la stat, în vederea intrării acestora în legalitate.

Mai multe puncte de pe ordinea de zi au vizat vânzări de terenuri cu diferite suprafețe, fie că este vorba despre zone aflate în concesiune, fie despre unele situate sub extinderi imobiliare.