18 aprilie 2024

Echipele Polaris au deschis drumul unei Ambulanțe care trebuia să preia un caz urgent în cartierul Moară

_Aseară, târziu, în cartierul de case Moară s-a solicitat ajutorul Ambulanței pentru a prelua un pacient care avea urgent nevoie de ajutor din partea cadrelor medicale.


Cum viscolul era puternic, drumul, blocat de zăpadă, iar vizibilitatea extrem de redusă, echipajul de pe Ambulanță a avut, la rândul lui, nevoie de ajutor pentru a ajunge la persoana în cauză. Astfel, un utilaj de la Polaris a ajuns rapid în zonă și a deschis calea Ambulanței care, astfel, a putut prelua pacientul pe care l-a transportat la spital.

 

Dimineață, 1 martie, echipele Polaris au început munca tot la ora 3.00. S-a acționat cu freză, 6 autocompactoare cu lame, 3 împrăștietoare de material antiderapant (amestec nisip cu sare) dotate și ele cu lame, dar și 5 buldoexcavatoare și un telelift cu cupă.

Totodată, trotuarele au fost curățate manual de către muncitori, dar și cu un tractoraș și 2 ATV-uri. S-a acționat de la un capăt la celălalt al municipiului, până la Castelul de apă. Directorul punctului de lucru Mangalia, Florin Jianu ne-a declarat că pe lângă viscolul puternic și oboseala manifestată de muncitorii care au muncit de dimineață până noaptea târziu, au avut probleme și din cauza defectării unui ATV și a două lame. ”Din fericire, utilajele au fost reparate în scurt timp, astfel că au fost retrimise pe teren. Astăzi, am încheiat intervențiile la ora 18.00, dar mâne dimineață vom fi din nou pe străzi începând cu ora 5.00. Pentru noaptea aceasta, vom lăsa o volă în zona IAS care să intervină dacă pe parcursul nopții apare vreun incident și ar fi nevoie de intervenția Ambulanței sau Pompierilor”, a precizat Florin Jianu.