19 aprilie 2024

După maratonul deszăpezirii, Polaris începe ”lupta” cu deșeurile menajere!

Astăzi, activitatea echipelor Polaris Mangalia a început la ora 5.00. S-a acționat pe străzile Mangaliei, dar și în stațiuni cu 5 autocompactoare cu lame (pentru degajarea zăpezii și/sau lățirea benzilor de circulație acolo unde este posibil) 5 buldoexcavatoare ( un astfel de utilaj a aționat în zona IAS – Fruviileg – Zootehnie) în zonele mai greu accesibile, dar și pentru degajarea zăpezii din intersecții și stațiile de microbuz. De asemenea, au circulat trei împrăștietoare cu material antiderapant dotate cu lame. Pentru curățarea trotuarelor, s-a intervenit cu ajutorul utilajelor de mici dimensiuni, tractoraș, bobcat, ATV-uri, minibuldoexcavator, dar și cu echipe de muncitori dotați cu sare și lopeți.

 

Directorul punctului de lucru _Polaris Mangalia, Florin Jianu a declarat pentru ”Ediția de Sud” că pe parcursul nopții trecute, o wolă a stat în permanență în zona Fruviileg – IAS – Zootehnie pentru a acționa în situația în care ar fi fost nevoie de intervenția Ambulanței ori a pompierilor.

Referitor la cealaltă activitate a Societății Polaris și anume ridicarea deșeurilor menajere, Florin Jianu a precizat următoarele: ”Cel târziu duminică, vom fi la zi cu ridicarea gunoaielor. Din păcate, în ultimele trei zile nu am putut ajunge la ghene fie din cauza zăpezii mari așternute peste platformele subterane care nu puteau fi ridicate, fie din cauza autoturismelor parcate ce rămăseseră blocate în nămeți. În plus, echipele s-au concentrat pe deszăpezire, lucrându-se de la ora 3.00 până spre miezul nopții. Tot astăzi, am eliberat trecerile de pietoni de zăpadă și am intervenit la sediile mai multor instituții din Mangalia și stațiuni, respectiv Poliție, Jandarmerie, Pompieri. În prezent, se circulă destul de bine, în condiții de iarnă. Din fericire, pentu perioada următoare nu s-au mai anunțat ninsori, iar temperaturile vor crește”, a mai spus directorul Polaris Mangalia, Florin Jianu.