25 aprilie 2024

Anul acesta, autorităţile din Mangalia ignoră Sărbătorile Pascale, „dăruind” cetăţenilor indiferenţa obişnuită!

Anul acesta, tradiţionala manifestare cultural-religioasă „Lumină de la Malul Mării”, care reunea, anual, mii de cetăţeni în Portul Turistic ori chiar pe nisip, nu se va mai organiza, din motive necunoscute. Nici măcar un târg de Paşte, ce putea fi amenajat în Parcul Evergreen, nu va fi oferit copiilor şi adulţilor din Mangalia, cu toate că bugetul alocat evenimentelor este astronomic.

Pe 1 aprilie, Casa de Cultură Mangalia a găzduit spectacolul „Primăvara Florilor” pentru care s-au alocat din bugetul local 70.000 de lei! Sumă astronomică pentru un un singur eveniment ce s-a derulat într-o instituţie atât de şubredă, încât stă să cadă!

Dezamăgitoare este obişnuiţa autorităţilor de a ne oferi cu „dărnicie” un oraş plin de praf, cu gropi tot mai adânci, cu spaţii verzi tot mai restrânse, cu acţiuni de demolare, în care totul se face vorba aceea „doar de ochii soacrei”. Nimic pozitiv, nicio construcţie nouă, nicio reabilitare, nicio modernizare nu se întrezăresc la orizont.

Din păcate, ceea ce marchează anul acesta Sfintele Paşti este gravul incident petrecut în plin centru al urbei, când panoul pe care scria „Primăria Municipiului Mangalia vă urează Paşte Fericit!” a rănit serios două persoane. Cei doi poliţişti numai sărbători fericite nu vor avea din partea autorităţilor administraţiei publice locale, şi culmea, dar previzibil în acelaşi timp, nu a suportat nimeni consecinţele, nu s-a auzit de vreo măsură sau măcar de vreun punct de vedere oficial.

La noi, totul se face pe ultima sută de metri şi de mântuială. Nimic aşezat, nimic închegat, în schimb, organizarea exemplară şi chiar la virgulă este lăsată doar pentru campania electorală, când nu se omite niciun aspect care are importanţă în captarea voturilor…