25 aprilie 2024

Sesiune pe tema combaterii violenţei domestice. Anul trecut, Protecţia Copilului Constanţa a înregistrat peste 1.200 de cazuri!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța organizează marți, 17.04.2018, începând cu ora 10.00, o sesiune de dezbateri pe tema combaterii violenței în familie.

Evenimentul se va desfășura în sala de ședințe „Remus Opreanu“ a Consiliului Județean Constanța. Scopul întâlnirii este acela de a crea o colaborare mult mai eficientă cu instituțiile abilitate să gestioneze cazurile de violență domestică și identificarea celor mai bune soluții pentru combaterea acestor abuzuri. Vor fi aduse în prim plan de către invitați și ultimele modificări legislative în domeniu.

Printre temele de discuții se află: „Dezvoltarea psihologică a copilului ce trăiește într-un mediu violent“; „Cadrul legislativ privind prevenirea și combaterea violenței în familie (prevederile Legii 217/2003 și Legii 25/2012)“; „Modalități de obținere a ordinului de protecție“.

La nivelul anului anterior, 1.207 cazuri de violență în familie au ajuns în atenția serviciilor specializate din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Dintre acestea, 1.185 de cazuri au avut ca victime copii cu vârste de la 1 la 17 ani iar alte 22 de cazuri, adulți. Din numărul total de situații de violență domestică ajunse în atenția serviciilor DGASPC Constanța, 483 s-au înregistrat în mediul rural iar 724 în mediul urban.