28 martie 2024

Mai multe familii din zona Limanu – Hagieni – Vama Veche au primit echipamente medicale  din partea unei românce stabilită în Germania

De câteva zile, 13 persoane vârstnice cu afecțiuni locomotorii au șansa să se deplaseze din nou grație unor donații constând în echipamente medicale performante aduse din Germania.

Acțiunea umanitară a fost inițiată de către Agnes Streinu, o româncă stabilită în Munchen (Germania) care deține și coordonează Asociația ”Vision-Hope for Life”.

Inițial, acțiunea era planificată să se desfășoare la Mangalia, la Căminul de Bătrâni. Dar cum acolo, mai nou, au răsărit decizii pe cât de ferme, pe atât de surprinzătoare, printre care interzicerea fotografiilor, s-a decis sprijinirea persoanelor cu probleme din zona Limanu – Hagieni – Vama Veche.

Agnes Streinu ne-a declarat că la Limanu s-a bucurat de sprijinul preotului paroh, George Cristian Beșleagă, dar și de cel al unor femei generoase (doamna Sava și doamna Mușat) care au cumpărat alimente pentru persoanele cu posibilități financiare reduse. 

”M-am bucurat de susținerea preotului George, un om tare bun, deschis, care îi ajută pe nevoiași. Am constatat cu regret că multe persoane, atât tinere, cât și vârstnice au nevoie de cărucioare, cadre și cârje fără de care nu se pot deplasa sau care merg cu dificultate. Suferință mare pe peste tot. De aceea, voi continua să-mi ofer sprijinul atât cât voi putea. Pe lângă echipamentele medicale, toți beneficiarii au mai primit alimente și alte lucruri utile. Toate donațiile au fost aduse din Germania cu ajutorul domnului Andi Stan care deține firma  Romfour SRL. Dacă domnia sa nu m-ar fi susținut, nu aveam șanse să aduc donațiile în România. Mi-am propus să înființez o asociație și în România, astfel că am început formalitățile, am depus actele necesare și aștept să devină funcțională. În acel moment, eu am convingerea că voi putea ajuta mult mai mult, a spus Agnes Sterinu, organizatoarea acestui proiect umanitar.